Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Aechmaea

Aechmaea, cunoscuta si sub numele de Ecmea, este o planta cu frunze de culoarea verde inchis, patate sau cu dungi, ascutite, in forma de lance, cu mici zimti pe margini si in varf, ce se arcuiesc in jurul ghiveciului.

Frunzele sunt grupate astfel incat dau impresia unei forme de palnie, iar odata cu aparitia florilor (vata), frunzele din mijlocul plantei, care inconjoara florile se coloreaza in nuante de rosu si isi pastreaza culoarea mai multe saptamani.

AechmaeaIn perioada in care frunzele sunt colorate apar fructele, mici capsule colorate, Aechmaea fiind deosebit de decorativa in aceasta perioada. Dupa inflorire trebuiesc inlaturate frunzele care se usuca si este important ca planta-mama sa fie udata in continuare pentru a se putea dezvolta din aceasta, noi plante.

Florile, in functie de specie, sunt divers colorate : albe ,verzi albastre, rosii, sunt mici si nu apar decat atunci cand planta are mai mult de 3 ani Aechmaea nu necesita conditii speciale de lumina, suporta uscaciunea aerului si trebuie ferita de actiunea directa a razelor de soare.

Udarea trebuie sa fie moderata, apa turnandu-se direct in palnia formata de frunze, utilizandu-se pe perioada de vegetatie si substante nutritive, iar in perioada de repaus a plantei (noiembrie –februarie), Aechmaea se uda putin la 1-2 saptamani.

Substratul folosit in ghivece trebuie sa fie un amestec in parti egale de pamant de padure cu radacini maruntite si pamant de frunze.

Aechmaea se inmulteste prin transplantarea in ghivece corespunzatoare a noilor plantute care au aparut.