Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

ASPARAGUS - Asparagus sprengeri

Asparagusul decoreaza prin lastarii lungi, subtiri, flexibili pe care sunt prinse cladodiile (asa-zisele frunze) late la Asparagus sprengeri si foarte fine, inguste la Asparagus plumosus.

Deosebit de frumoase sunt plantele in momentul colorarii fructelor, care se prezinta ca niste cirese mici, rosii sau aproape negre.

Creste bine in locuri luminate sau semiumbrite si intr-un substrat consistent. Se uda cu regularitate pe pamant iar daca aerul este prea uscat, se stropeste si pe frunze.

Necesita schimbarea ghiveciului aproape in fiecare an, lucrare ce se executa primavara. In luna octombrie, asparagusul se introduce in camere cu temperatura de 15-18°C, bine luminate. In cazul camerelor mai reci se are grija sa nu se ude decat foarte rar.

La interval de 2-3 ani, primavara, se face divizarea plantei in 2-4 parti, asigurand prin aceasta inmultirea ei.

Inmultirea masiva a Asparagus-ului se realizeaza prin seminte care se seamana in ghivece sau ladite, dupa ce mai intai s-au tinut in apa calda timp de 24 ore.

Rasarirea are loc la 40-50 de zile. Cand rasadurile au inaltimea de 4-6 cm se planteaza cate 3-5 exemplare intr-un ghiveci cu diametrul de 12-14 cm.