Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Calathea

Calathea este o planta decorativa, cu aspect de tufa, pastrand o vegetatie bogata tot timpul anului.

Calathea este o planta inalta, avand forma frunzelor diferita in functie de specie, fiind alungite ca o pana sau ovale si avand un colorit verde de diferite nuante, cu nervuri si pete proeminente, reversul frunzelor fiind la cele mai multe specii colorat in purpuriu sau violet.

CalatheaPlanta necesita amplasarea in locuri umbroase, cu umiditate atmosferica. Calathea are nevoie in timpul verii de caldura moderata si udare abundenta, iar iarna temperatura incaperii nu trebuie sa scada sub 15 grade C. si o udare suficienta, astfel incat substratul sa fie umed.

In vederea asigurari umiditatii necesare, vara, suplimentar, se se va pulveriza apa pe frunze evitand astfel rularea frunzelelor.

Pentru dezvoltare continua, datorita suprafatei mari a frunzelor, se impune curatirea periodica a acestora si hranirea solului cu substante nutritive.

Substratul trebuie sa dreneze usor apa si sa contina turba si putin pamant de frunze .

Calathea se inmulteste in lunile martie–aprilie prin separarea unor tulpini din tufa, perioada in care se poate face si transplantarea in vase mai mari.