Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Cissus - vita de apartament

CISSUS - VITA DE APARTAMENT, este o planta agatatoare ce creste ca o tufa , tulpinile avand frunze colorate in verde inchis , zimtate si carcei pentru fixare pe stative, spaliere.

CissusCissus prefera locurile luminoase fara soare direct si necesita temperaturi moderate, dar iarna temperatura la care o pastram nu trebuie sa coboare sub 10 grade C. Atentie sporita pentru ca planta se adapteaza greu si la soare.

Udarea trebuie sa asigure vara, un sol permanent umed, dar nu in exces, insa iarna, cantitatea de apa se va reduce pentru a preintampina putrezirea radacinilor.

Pentru ca frunzele sa fie sanatoase, bine fixate,vara Cissus necesita pulverizarea cu apa. La udare, vara, trebuie adaugate si substante nutritive.

Primavara, pentru a realiza o ramificatie aspectoasa se face ciupirea tulpinilor, taierea ramurilor mature, imbatranite, iar daca planta s-a dezvoltat prea mult incat nu mai incape in vasul propiu, se face transplantarea in alt vas.

Sustratul plantei trebuie sa fie format din parti egale de pamant de frunze, pamant de gradina si nisip.

Cissus se inmulteste primavara, prin butasi de tulpini tinere care au o lungime suficienta sa cuprinda 4–5 noduri plantate direct intr-un substrat care trebuie mentinut umed pana cand acestia se prind(dezvolta radacini proprii).