Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

COLOCASIA - Urechea de elefant

Colocasia este o planta cu tulpina groasa, carnoasa, ce are in varf un manunchi de frunze mari, ovale, lucioase, care odata cu cresterea plantei, incepand de la baza plantei se usuca si dispar, dezvoltandu-se altele noi spre varf.

Colocasia necesita multa apa si lumina, fara sa fie expusa direct in soare si curenti de aer.

Temperatura optima in timpul verii este de 18-22 grade C. Pe durata iernii planta intra intr-un repaus usor,incaperi calde si luminoase(12–13 grade C.), recomandandu-se pentru aceasta perioada udari mai rare.

Colocasia suporta bine asezarea in camere cu orientare spre Nord. Substratul trebuie sa fie format din pamant de gradina, mranita si nisip.

Colocasia se inmulteste prin butasi, bucati de tulpina, care trebuie sa cuprinda cel putin un mugure sau prin noile plantute crescute in jurul plantei-mama.

Butasii se ingroapa in nisip la 2–3 cm, la temperatura de aproximativ 23–25 grade C.Dupa o perioada de 30 zile, cat este necesar ca butasii sa se prinda, dupa formarea radacinilor si pornirea mugurilor in vegetatie se replanteaza in ghivece.

Important de stiut este ca Colocasia este foarte otravitoare si este bine sa va spalati pe maini dupa ce ati intrat in contact cu sucul plantei.