Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Copacul din sufragerie

Sufrageria este camera cea mai mare si mai luminoasa a apartamentului. Cand v-ati hotarat sa achizitionati o planta mare pentru aceasta camera, trebuie sa aveti in vedere aspecte legate de asigurarea microclimatului - lumina, apa, caldura, aer si hrana.

Dupa ce ce ati luat in considerare camera si "confortul" pe care il poate oferi, este timpul sa alegeti planta.

Florile de apartament au nevoie de caldura, vara de umiditatea solului si de umezeala aerului, iar iarna de lumina.

Citricele se uda cu apa de ploaie

Lamaiul, portocalul, mandarinul sau grapefruitul sunt copacei care au nevoie de foarte multa lumina, cu toate ca s-au adaptat si zilelor mai scurte din sezonul rece. La radacina, citricele au o retea formata din sporii unei ciuperci cu care planta traieste in simbioza. Asa ca, la plantare nu curatati de tot radacina, ba chiar lasati si putin pamant din cel in care puietul a crescut pana atunci. Vasul se schimba in timp, odata cu cresterea pomisorului care, fie vorba intre noi, creste atat cat are loc. Nu uitati cand plantati sa asezati pe fundul ghiveciului un strat de cioburi de ceramica (ghivece sparte) sau pietris.

Nu udati cu apa de la robinet. Apa de ploaie ste excelenta, dar daca nu aveti cum sa o adunati, puneti apa de la robinet intr-o galeata si lasati-o cel putin 24 de ore la temperatura camerei.

Vesnic verde, dar nu brad

"Arborele umbrela", sau stiintific vorbind Schefflere, este un arbust cu frunze palmate, toata coroana dand astfel senzatia unei umbrele. Este o planta vesnic verde, care supravietuieste si in colturi mai intunecoase. Nici nu ii place soarele care cade direct pe ea! Are nevoie de 18-20 de grade Celsius vara si 15-17 grade Celsius iarna. Vara, cand planta creste intens, se uda cu cantitati mari de apa, astfel incat pamantul ei sa fie mereu reavan, iar iarna se uda mai rar.

La arbustii mari (doi-trei metri), transplantarea se face o data la doi-trei ani, sau se schimba doar pamantul de la suprafata ghiveciului. Nu-i schimbati des ghiveciul, daca nu vreti sa creasca foarte mare.

Artarul de camera

Abutilon, dupa cum il recunosc oamenii de stiinta, artarul de camera se numeste asa din cauza frunzelor care seamana cu cele ale artarului.

Este cam de aceeasi talie cu trandafirul chinezesc, dar mult mai usor de intretinut. Vara face flori mari, albe, galbene sau rosii, asemanatoare petuniilor si ii place caldura si lumina soarelui. Se uda in fiecare zi, iar iarna mai rar, de doua ori pe saptamana. Creste pana la o inaltime de doi metri.