Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Craciunelul - Epiphyllum truncatum

Craciunelul este o specie epifita de cactus, originara din Brazilia si nu prezinta spini. Are tulpini articulare in forma de curea, asezate dezordonat, ce atarna, mai ales in faza de inflorire.

In Romania este cunoscut cu numele "Nu ma deranja" sau "Craciunel" de la faptul ca planta infloreste de Craciun si isi pierde bobocii daca este miscata in faza de formare si crestere a lor. Sezonul de inflorire se intinde pana la sfarsitui lunii ianuarie.

Florile de Epiphyllum truncatum sunt rosii, violete, roz sau albe. Este indicat sa se ude cu apa de robinet, dar tinuta un timp intr-un vas de sticla.

Improspatarea aerului prin aerisire este necesara cu conditia ca iarna sa se evite curentii reci. Folosirea ingrasamintelor se face rar si in cantitati foarte reduse. Se prefera folosirea unui bun amestec de pamant decat ingrasarea.

In general, Epiphyllum truncatum, este rezistenta la boli (bacterioze, micoze), dar cand apar trebuie sa se faca tratamente cu Topsin (0,2 - 0,3%), Benomil 0,1%, Mycodifol 0,15% etc.