Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

CROTON - Codiaeum variegatum, C. angustifolium

Este o planta arbustiva cu frunzisul deosebit de atractiv prin forma si colorit, pe nuante de rosu, verde, galben. Florile mici, asezate in ciorchini, nu prezinta interes decorativ.

Planta pretinde camere calduroase (18-25°C) si cu umiditate relativa ridicata. Scaderea brusca a temperaturii provoaca, defolierea plantei.

Este exigenta la lumina, acest factor fiind responsabil de frumoasa colorare a frunzelor.

Pamantul trebuie sa fie humos si cu o buna permeabilitate.

Pulverizarea plantelor cu apa este obligatorie, chiar de mai multe ori pe zi, in perioada de vara. Ea se face si iarna, in cazul camerelor cu aerul foarte uscat.

La 2-3 ani este necesara transplantarea, care se face primavara, folosindu-se un pamant bogat in turba.

De asemenea, tot primavara, pot fi aplicate taieri pentru eliminarea ramificatiilor degamisite de frunze si corectarea formei plantei, in lunile de vara se administreaza ingrasaminte minerale sau organice in 5-6 etape.

Planta trebuie ferita pe cat posibil de excesul de umezeala, curentul de aer si socul de frig.

Se inmulteste prin butasi si marcotaj aerian.