Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

DAFINUL - Laurus nobilis

Dafinul este o planta lemnoasa subtropicala, foarte bine ramificata, ce poate atinge inaltimea de 1-2 m, in conditii de camera.

Frunzele rigide, pergamentose au o durata de viata de 2-3 ani. Ele contin uleiuri eterice cu proprietati terapeutice si aromatizante.

Florile apar mai rar, sunt mici si de culoare galben-verzuie.

Perioada de crestere intensa a plantei este din prima¬vara pana in luna august.

Suporta taierile si se simte mai confortabil in camere racoroase iarna.

Tolereaza umbra si totodata suporta excelent soarele. Temperatura optima in timpul iernii este de 4-8°C.

Vara se uda abundent, iar iarna foarte rar, atat cat sa nu se usuce foarte tare pamantul, daca este tinuta la racoare.

Substratul poate fi orice pamant de gradina, proaspat si cu o structura buna.

Prin taieri aplicate la sfarsitul lunii august - inceput de septembrie, coroana plantei poate capata diferite forme (sferica, piramidala, arbustiva etc).

Transplantarea se aplica rar, la 4-5 ani, dar in fiecare primavara este bine sa se inlocuiasca pamantul de la suprafata cu altul proaspat.

Se inmulteste prin butasi care trebuie facuti la sfarsitul verii sau prin desprinderea drajonilor.