Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

DIEFENBACHIA - Dieffenbachia amoena

Planta are tulpina groasa, carnoasa, cu aspect de trunchi, deoarece pe masura cresterii se degarniseste treptat de frunze la baza.

Frunzele sunt foarte mari, oval-alungite si ascutite, usor gofrate, lucioase, cu pete mai mari sau mai mici, de culoare alb-crem si galben pal, situate de-a lungul nervurilor.

Florile apar rareori si sunt mai putin atractive decat frunzisul. Exemplarele tinere sunt mai frumoase.

Dieffenbachia necesita o atmosfera calda si umeda, lumina multa si aerisire moderata. Temperatura optima este de 20-22°C, nu mai putin de 13-15°C iarna.

Lumina fara soare direct este indispensabila pentru o frumoasa colorare a frunzelor. Ii place substratul fibros, humos, foarte poros, usor penetrabil de catre radacinile groase, suculente si apa data la udare.

Apa se da regulat pe tot parcursul anului astfel ca pamantul sa fie reavan in permanenta. Se pulverizeaza frecvent frunzele cu apa. Fertilizarea se aplica bilunar in lunile de primavara si vara.

Transplantarea totala sau partiala trebuie facuta in fiecare an, primavara. Taierea tulpinii care prin pierderea frunzelor si-a pierdut din valoarea decorativa este posibila deoarece planta va forma lastari noi la baza ei.

Inmultirea se realizeaza usor din butasi de varf sau din tronsoane de tulpina.