Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

DRACENA - Dracaena marginata, D. fragrans, D. deremensis

Dracenele sunt plante des intalnite in apartamentele iubitorilor de plante exotice si care amintesc de aspectul unui palmier prin tulpina lor rugoasa, ca un adevarat trunchi ce-si pastreaza un smoc de frunze in varf.

Frunzele insa sunt simple (palmierii au frunze compuse), lungi si inguste, asemenea unor panglici, la multe specii sunt arcuite foarte frumos.

Frunzele de Dracena pot fi in intregime verzi, dar deosebit de apreciate sunt varietatile la care frunzele sunt marcate de dungi galbene, albe, rosietice pe marginea sau in interiorul suprafetei foliare.

Aceste plante tolereaza destul de bine conditiile obisnuite din camera, neavand pretentii mari legate de lumina. Dracena tolereaza spatiile umbrite in care alte specii nu s-ar putea dezvolta.

Expozitiile estice si vestice sunt cele mai bune.

Temperatura minima ce trebuie asigurata iarna este de 10-12°C.

Se uda regulat fara sa se lase multa vreme pamantul uscat. Apreciaza foarte mult, prin frumusetea frunzisului, umiditatea atmosferica mai ridicata.

Substratul in care se cultiva Dracena poate fi un pamant de gradina cu adaos de turba fibroasa sau pamant de frunze. Un sol greu, argilos, care nu permite scurgerea apei, va creea rapid conditiile aparitiei mucegaiurilor.

Transplantarea este necesara la 2-3 ani si se face primavara.

Fertilizarea se executa numai vara de doua ori pe luna.

Este bine sa se stie ca aerul uscat provoaca brunificarea varfurilor frunzelor.

Dracena se inmulteste prin butasi de varf, de tronsoane ale tulpinii si prin marcotaj aerian.

Speciile de Dracaena cele mai raspandite ca plante ornamentale in locuinte sunt: Dracaena fragrans, Dracaena marginata, Dracaena deremensis, Dracaena godseffiana, Dracaena reflexa.