Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Ficusii arborescenti

Plantele sunt robuste, ajungand la maturitate pana la 3 m inaltime, in conditii de cultura in ghiveci.
Trunchiul se lemnifica odata cu varsta, iar ramurile sunt garnisite cu frunze de diferite forme si marimi.

Ficus elastica (Ficus de cauciuc)
este specia cea mai cunoscuta la noi si folosita de mult timp in apartamente, fara conditii speciale de climatizare.
Ficus elastica Plantele au o crestere destul de rapida, dar o capacitate de ramificare slaba si intarziata.

Abia spre batranete planta lastareste mai bine. Necesita taieri pentru obtinerea unei coroane bogate.
Frunzele sunt groase, au o consistenta pieloasa si o forma ovala, prevazuta la capat cu un varf mic ascutit. Culoarea de baza este verde-inchis stralucitor. La deschidere, frunzele sunt protejate de o membrana rosie sau roz. Seva plantelor contine un latex (suc laptos) consistent, dar nu toxic.

Se pot remarca unele varietati si soiuri in cadrul acestei specii:

Decora-Black – cu frunze late de culoare verde-inchis, aproape negru; Decora Rubra – cu frunze, de asemenea, foarte late, avand un colorit roscat; Schryveriana - cu frunze marmorate, cu diferite nuante de verde; Tricolor - are frunzele cu marginea alb-crem; Decora-Belga si Doescheri - au frunzele verzi marmorate, cu galben-crem; La France - are frunze mai mici, de culoare verde si incretite la varf; Robusta – cu frunzele verzi, cele mai mari.

Ficus lyrata (Ficus lira)
- creste viguros, dar ramifica, de asemenea, slab si tarziu. Frunzele caracteristice sunt mari de pana la 40 cm lungime, cu o forma ce sugereaza o lira sau o chitara. Sunt impresionante si prin suprafetele gofrate cu margini ondulate, de un verde inchis stralucitor. Au o prindere foarte stransa la baza, infasurand putin ramurile.

Ficus bengalensis
- are frunze ceva mai mici, cu partea dorsala nuantata in maroniu si cu perisori desi si marunti. Isi transmite ereditar capacitatea de a emite radacini aeriene.

Ficus benjamina (Ficus plangator)
– creste mai rapid, cu multe ramificatii flexibile ce se arcuiesc pe parcurs si sunt bogat gamisite cu frunze mici,asemanatoare cu cele de mesteacan. Desi se fac robuste, plantele sunt delicate si atragatoare, lipsite de sobrietatea celorlalte specii. Frunzele sunt colorate intens in verde sau verde-galbui, pestrite, cu alb-crem sau cu auriu si acoperite cu un strat cerat.Adesea, ramurile bogate plecate de jos dau aspect de tufis.