Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Ficusul

Genul botanic Ficus, cuprinde un numar impresionat de specii cu origini in diferite zone ale globului : Africa, America de Sud, Asia si Australia. Mare parte dintre ele au calitati decorative binecunoscute, dar exista si specii (Ficus carica - smochinul) care sunt apreciate pentru fructele sale gustoase si energizante.

Ficusii se pot grupa, pentru o mai buna orientare, in 3 tipuri distincte : in forma de tufa sau arbust , ficusi agatatori si ficusi arboricoli .

Cu toate ca exista atat de multe specii, ficusii au cerinte de mediu oarecum asemanatoare. In majoritate, fiind cu frunzis permanent, au nevoie de caldura tot anul,chiar daca iarna ritmul de crestere scade rapid.
O temperatura medie de 15-18 grade Celsius este foarte buna pentru iernarea plantelor, dar pot suporta si temperaturi mai scazute, mergand pana la 12-13 grade Celsius.

Cel mai grav este cand temperaturile sunt oscilante, cu socuri repetate sau cand plantele sunt obligate sa suporte curenti de aer rece. Reactia lor in astfel de cazuri se vede prin caderea masiva a frunzelor.
Fata de lumina, ficusii au pretentii in general mari
cu exceptia celor taratori, speciile de ficusi se coloreaza mult mai frurnos daca ii expuneti la lumina abundenta indirecta sau chiar si la razele soarelui, timp de o jumatate de zi. Calitatea plantelor tinute la lumina este incomparabila si din punct de vedere al densitatii frunzelor pe ramuri, fata de cele tinute la intuneric, iar lastarii si tulpinile cresc mai strans, cu intervale mai scurte intre noduri, rezultand un decor mai bogat si compact.

Totusi, in lunile cu arsita puternica, daca duceti plantele afara, amplasati ghivecele in asa fel incat soarele sa nu bata pe frunzis in orele de maxima stralucire. De asemenea, la mutarea in exterior trebuie sa aveti grija ca adaptarea la soarele putemic sa se faca treptat, pentru a evita arsurile de pe frunze. In timpul verii, ficusii consuma multa apa, dar dozele se raporteaza la volumul de pamant si la talia exemplarelor. Intre udari, lasati obligatoriu o pauza de "respiratie", pana la uscarea partiala a solului, radacinile preferand o aerare profunda.

Caderea frunzelor
poate fi greu de remediat in conditii de umezeala excesiva, permanenta a solului, mai ales iarna. In acest sezon, mentineti plantele in spatii luminoase, dar incalzite moderat. Si faceti udarile cu o si mai mare precautie.

Stergeti des frunzele cu un burete umed pentru a le mentine stralucitoare si intrerupeti orice fertilizare la sol pentru a lasa plantele sa-si incetineasca activitatea vegetativa in mod natural.
Printre cei pasionati de ficusi s-a generalizat procedeul de a folosi bere la stergerea frunzelor. Nu este gresit, dar nici nu trebuie abuzat, mai ales fara o dilutie (berea contine substante de genul fermentilor si enzimelor, substante organice si minerale etc) , dar care aplicate pe suprafata pieloasa a frunzelor, nu sunt folosite in totalitate, deoarece porii de respiratie si asimilare la ficusi se afla masiv pe partea dorsala (pe spatele frunzelor).

In timp, prin depunerea repetata a unor asemenea materii organice, frunzele pot deveni sensibile la atacul unor bacterii patogene sau a unor insecte.