Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

IEDERA - Hedera helix, H. canariensis

Iedera are lastarii lemnificati, subtiri si lungi, care pot fi lasati sa atarne sau dimpotriva, se dirijeaza pe diferite suporturi de care fie se fixeaza cu ajutorul radacinilor din dreptul nodurilor, fie se paliseaza.

Frunzele sunt decorative prin forma, marime, culoare.

Iedera, in vegetatie permanenta, se simte bine in camere mai racoroase (10-12X iarna).

Plantei ii place umbra pe perioada verii, insa iarna este bine sa dispuna de mai multa lumina, mai ales daca are frunzele patate cu alb sau galben.

Necesita apa multa vara si mai putina iama, fara sa se lase pamantul sa se usuce complet. Se recomanda pulverizarea frecventa a plantelor cu apa.

Substratul poate fi un pamant de gradina la care se adauga pamant de frunze si nisip.

Aplicarea ingrasamintelor minerale (0,2% concentratia solutiei) se face vara de doua ori pe luna.

Transplantarea se executa numai atunci cand radacinile impanzesc bine pamantul din ghiveci.

Ciupirea varfurilor si chiar taierea mai severa conduc la o lastarire bogata.

Plantele de iedera se produc usor din butasi de varfuri si tronsoane de lastari, lungi de 3-6 cm, care se inradacineaza direct in ghivece cu pamant sau in pahare cu apa.

Fara umiditate suficienta plantele suporta greu mediul din apartamentele calduroase si pot fi atacate de catre paianjenul rosu.