Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Mango... de casa

Fructele de mango au aparut la noi pe piata relativ de putina vreme. Le-am folosit fie alaturi de alte fructe, fie le-am mancat ca atare delectandu-ne cu aroma lor. Iar de fiecare data am taiat pulpa de jur-imprejurul samburelui, mirandu-ne de dimensiunea lui gigantica.

Copac la ghiveci

Una din cele mai impresionante si spectaculoase plante pe care le putem cultiva in apartament este chiar copacul de mango. Desigur ca la noi pe balcon planta nu va ajunge la 35-45 de metri, dimensiunile pe care o are in mediul ei de origine, dar aspectul decorativ ne va incanta. Nu avem nevoie decat de samburele unui fruct de mango curatat bine. Altfel, pulpa ramasa putrezeste si afecteaza samanta. Ca sa fim siguri de reusita, putem sa tratam samanta de mango cu fungicid si astfel prevenim aparitia mucegaiurilor.

Nastere in trei pasi

Puneti samburele astfel curatat si tratat intr-un pahar de sticla si turnati peste el apa fiarta, pe care a-ti racit-o inainte pana la 30 de grade Celsius. Umpleti paharul cat sa acopere samburele pe trei sferturi apoi acoperiti-l cu o farfurioara si tineti-l intr-un loc cald cu multa lumina. Schimbati zilnic apa din pahar repetand procedeul de mai sus. In doua-trei saptamani apar primele semne de incoltire. Firele de radacina, la inceput verzi, se intind pe fundul paharului si capata, dupa ce se mai maturizeaza, o culoare visinie.

Acum e momentul sa mutati plantuta care se naste intr-un ghiveci umplut cu un amestec afanat de turba si pamant de gradina. Udati pamantul abundent si fertilizati-l cu un ingrasamant cu microelemente.

Varianta rapida

Daca nu aveti suficient timp, tineti samburele scufundat cu totul in apa calda timp de o zi. Plantati-l apoi direct in pamant, la o adancime de trei-patru centimetri. Inconvenientul este ca in acest caz, timpul de germinatie este mai lung, putand sa dureze chiar si doua luni.

Fructul norocului

In religiile din sud-estul Asiei, se considera ca fructul de mango este aducator de noroc. Si in hinduidm si in Islam, se considera ca paradisul este o gradina luxurianta plina de pomi fructiferi si flori parfumate, in centrul carora se afla arborele de mango.

Flori cu cinci petale

Arborele de mango creste in zonele tropicale si traieste peste 100 de ani. Scoarta lui e gri-cafenie, iar frunzele care formeaza o corola bogata pe ramurile numeroase sunt de un vrede-inchis stralucitor. Florile de mango sunt grupate in ciorchini, desi au cinci petale si sunt mici si roz.

Cocteil cu mango (un fruct, o jumatate de lamaie, bitter)

Curatati fructul de mango si taiati-l bucatele pe care ulterilor le veti trece prinr-o sita. Adaugati zaema de lamaie si amestecati bine. Adaugati bitter si gheata pisata. Sfat: il puteti folosi si ca suc, in combinatie cu alte fructe