Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

PALMIERI

Plantele din grupa palmierilor se caracterizeaza printr-o tulpina cilindrica, neramificata, adesea inalta, dar uneori foarte scurta, terminata cu un grup de frunze.

Pe tulpina se observa cicatricele si resturile de la frunzele uscate si cazute sau taiate.Frunzele deosebit de mari pot fi penate (Phoenix) sau palmate, in evantai (Chamaerops).

Fructele, care se formeaza in locurile de bastina, variaza de la marimea curmalei la cea a nucii de cocos.

Cel mai cultivat si cunoscut palmier la noi este curmalul.

Palmierii prefera spatiile luminoase, chiar insorite. Ei se tem de excesul de umezeala.

Stagnarea apei pe mugurul central provoaca putrezirea lui. Iarna se simt mai bine in spatii ceva mai racoroase (10-12°C), care sa le asigure un usor repaus.

In general nu suporta curentul de aer si au nevoie de un pamant care sa se dreneze foarte bine.

Vara plantele pot fi scoase afara, unde se uda abundent si se fertilizeaza de 2-3 ori pe luna.

Transplantarea se executa la intervale mari de timp (4-6 ani, uneori mai multi ani) si numai atunci cand radacinile ocupa in intregime vasul.

Inmultirea se realizeaza prin seminte si rareori, prin desprinderea lastarilor formati la baza plantei.

Semintele se tin in apa calduta 1-2 zile, inainte de a fi semanate. Rasarirea se poate produce in 3-4 saptamani, dar poate dura pana la 1-1,5 ani. Fiind vorba de seminte mari, ele se seamana direct in ghivece de 8-10 cm in diametru.

Este foarte important ca atunci cand plantele tinere obtinute sunt mutate in ghivece mai mari, sa se lucreze cu multa atentie pentru a nu se rani radacina principala. In general palmierii nu suporta sa fie deranjati la radacini prea des.