Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

ROZMARIN - Rosmarinus officinalis

Rozmarinul este o planta lemnoasa, arbustiva, ce este folosita si in scop medicinal si aromatizant. Planta are o inaltime medie de 20-50 cm si ramifica foarte bogat.

Frunzele sunt mici, in forma de ace (amintesc de cele ale arborilor coniferi), cu o pubescenta fina pe fata inferioara.

Flori mici, albe sau violet-albastrui, ce apar in axilele frunzei intereseaza mai putin din punct de vedere ornamental.

Rozmarinul este o planta care iarna se simte mai bine in camere racoroase, cu lumina multa si cu apa putina in substrat. Vara prefera caldura si lumina directa a soarelui.

Substratul poate fi un pamant de gradina cu adaus de nisip sl pamant de frunze. Este foarte important ca drenajul si functioneze bine.

Ciupirea plantei tinere si taierile aplicate primavara celor mature au drept scop formarea si corectarea formei plantei.

Fertilizarea se aplica o data pe luna, primavara si vara.

Frunzele uscate sunt folosite la prepararea ceaiurilor cu rol curativ biliar si diuretic.

Se inmulteste usor prin butasi facuti vara din lastari usor lemnificati.