Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

SANSEVIERA - Sansevieria trifasciata

Sanseviera, mult raspandita la noi in tara, formeaza o tufa de frunze plate, ca niste sabii, colorate verde-oliv si zebrate transversal de pete alb-argintii.

Prezinta o varietate foarte frumoasa: Laurentii, la care frunza are o bordura lata de culoare galbena.

Sanseviera suporta bine climatul camerelor obisnuite in care aerul este relativ uscat. Se simte bine la caldura, dar suporta si conditiile mai racoroase cu observatia sa nu fie udata prea mult.

Substratul trebuie sa fie ceva mai greu (pamant de gradina + pamant de frunze si nisip).

Ingrijirea plantei este foarte simpla. Se uda putin, se pulverizeaza cu prudenta si destul de rar. Vara se pot aplica 3-4 fertilizari cu solutii minerale in concentratie de 0,2%.

Inmultirea se face prin butasi de fragmente de frunzei (5-7 cm lungime) si despartirea drajonilor.

Este bine sa se stie ca varietatea Laurentii nu-si pastreaza bordura galbena la inmultirea prin butasi.