Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

SEFLERA - Schefflera actinophylla

Seflera este cunoscuta si cu numele de "arborele umbrela" datorita frunzelor pal-mat compuse din 5-10 foliole, foarte lungi (20-30 cm), asezate in pozitie orizontala, sugerand imaginea unei umbrele.

Seflera isi mentine frunzisul foarte frumos si in locurile mai intunecoase. Planta nu tolereaza actiunea directa a razelor solare. Se simte bine la caldura moderata.

Vara se uda mult, iarna putin. Substratul poate fi un pamant oarecare cu conditia sa se mentina reavan, fara exces de umezeala.

Transplantarea se aplica la 2-3 ani. Fertilizarea nu este necesara, deoarece planta are tendinta sa creasca prea repede si sa capete aspectul usor etiolat.

Soiurile cu frunzele patate cu alb-crem au nevoie de lumina mai multa.

Inmultirea se realizeaza usor prin butasi usor lemnificati facuti vara.