Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

SYNGONIUM - Syngonium podophyllum

Syngonium este o planta tropicala, agatatoare cu o tulpina ce poate ajunge pana la 1.5-2 metri. Aspectul plantei este de liana a carei tulpina poate fi dirijat ca agatatoare sau pendenta.

Frunzele tinere sunt intregi si de forma sagitata, iar pe masura ce se maturizeaza se divizeaza in 3-5 lobi distincti. Ele sunt lung petiolate si cu nervatiune de culoare mai deschisa.

Syngonium tinde sa-si piarda frunzele bazale pe masura imbatranirii lor.

Se simte bine in camerele calde si la semiumbra.

Pamantul trebuie pastrat permanent reavan, dar fara exces, trebuie sa contina multa turba sau pamant de frunze.

Necesita pulverizarea cu apa in mod frecvent.

Transplantarea in pamant proaspat poate fi facuta in fiecare primavara.

Plantele tinere se ciupesc pentru stimul larea lastaririi, iar cele mature se taie pentru eliminarea partilor degarnisite de frunze.

Syngonium se inmulteste prin butasi de tulpina.