Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Zephyranthes - Brandusa de camera

Cunoscuta si sub denumirea de crin fermecat, brandusa de camera este o planta provenita din sudul continentului american, avand frunze de culoare verde inchis, subtiri si lungi, care se dezvolta in jurul radacinii.


Radacina la Zephyranthesse prezinta ca un bulb sferic de cca 2 cm, care prin dezvoltare formeaza o tufa inalta de cca 20cm.


Florile acestei plante sunt colorate in functie de specie, in alb(cel mai adesea), roz, galben-mov si au o corola florala, asemanatoare unor mici lalele (dar ascutita la virf ), fiind asezate pe un mic tub sustinut in mijlocul micii tufe, pe pedunculi florali care depasesc lungimea frunzelor .


Zephyranthes necesita incaperi luminate, chiar si soare direct. Temperatura incaperii pe timp de iarna trebuie sa fie mai scazuta ( 18 – 20 gr.C. ) iar vara umiditatea din substrat trebuie sa fie ridicata.


Zephyranthes - Brandusa de cameraPlanta este verde tot timpul anului, dar in perioada de dezvoltare, primavara–vara, Zephyranthes se uda des, iar pentru o inflorire bogata, la sfarsitul verii si chiar toamna este necesara o perioada de mic repaus, timp in care planta se uda mai rar.


La Zephyranthes substratul din ghivece trebuie sa fie format dintr-un amestec de turba, mranita, pamant de telina si nisip.


Zephyranthes se inmulteste prin separarea bulbilor nou dezvoltati in timpul perioadei de crestere a plantei si plantarea lor in alte vase.