Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Feriga africana - Zamioculeas Zamiifolia

Zamioculeas Zamiifolia este o planta veche, cu origini preistorice. Foarte atragatoare si usor de ingrijit, seamana in aceeasi masura cu o feriga, cu un cicas sau cu un palmier si este inrudita cu Monstera.

Este o planta rizomatoasa, cu tulpini carnoase, la care frunzele apar in tufa, direct din rizomi.

Pretentiile sale sunt foarte modeste: lumina indirecta (dar ii prieste si semi-umbra).

Zamioculeas Zamiifolia are fertilizare lunara in perioada aprilie-septembrie, si este indicata folosirea unui ingrasamant pentru plante verzi.

Se uda numai atunci cand pamantul de la suprafata s-a uscat la o adancime de circa 3-4 cm.

Iarna, in schimb, Zamioculeas Zamiifolia are nevoie de dusuri calde, de doua ori pe saptamana, cu apa saraca in calcar, sa nu se pateze frunzele. Solutia ideala este apa de ploaie statuta, cu o temperatura de minimum 20 grade Celsius.

Se inmulteste prin divizarea tufei, specialistii putand s-o inmulteasca si prin butasi de frunza in conditii de sera.