Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Boala Crohn

Boala Crohn este o boala a intestinului gros, constând în îngrosarea peretelui intestinal, dezvoltarea unor ulceratii, inflamatii si fistule locale, fenomene care îngreuneaza disgestia si duc la absorbtie deficitara. Maladia apare preponderent la adolescenti si tineri.Cauzele: sunt necunoscute deocamdata. Sunt incriminate mecanisme imunologice, în urma carora alimentele pot genera reactii de aparare din partea organismului afectat.Simptomele: principale sunt diareea, durerile abdominale, scaderea în greutate, inapetenta, febra, dureri articulare, tulburari în dezvoltarea normala a copilului. Persoanele afectate de boala Crohn prefera consumul exagerat de carbohidrati, paste fainoase si pâine. Evita însa fructele si legumele proaspete. Maladia cuprinde perioade în care se accentueaza simptomele descrise, alternând cu perioade de remisie.Complicatii: se pot forma fistule, comunicari între zona afectata a intestinului si organele, tesuturile vecine (piele, aparatul urinar, alte segmente intestinale).Tratament: Scopul principal al terapiei consta în reducerea simptomelor. Se impune dieta riguroasa, cu evitarea alimentelor care accentueaza acuzele bolnavului (anumite proteine si grasimi, produse zaharoase rafinate, condimente). Se recomanda regim special cu: orez fiert, cartofi fierti sau copti, mere si morcovi, carne cu continut scazut de grasimi (pui, curcan, peste, rata). Se recomanda administrarea unor suplimente nutritive cu vitamine si elemente minerale, pentru a preveni carentele alimentare.