Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Schizofrenia

Considerata cea mai periculoasa boala psihica, schizofrenia debuteaza la tinerii cu vârste cuprinse între 20-30 de ani, de regula la studenti, militari în termen sau intelectuali.Este caracterizata de perturbari ale limbajului, perceptiei, gândirii, activitatii sociale, vietii afective si a vointei. Schizofrenia este o boala grava, semnele cele mai frecvente fiind halucinatiile auditive (bolnavul aude voci inexistente), ruperea contactului cu lumea reala, scaderea motivatiei, limbajul incoerent.Sunt mai multe forme de schizofrenii:- Tipul catatonic: tabloul clinic este dominat de alterari profunde ale activitatii motorii: pacientul nu se misca, nu manânca, nu vorbeste, sta timp îndelungat în pozitii bizare.- Tipul paranoid: este dominat de paranoia, pacientul crede ca cineva îl urmareste, vrea sa-i faca rau, este filmat, etc.- Tipul dezorganizat: simptomele catatone si paranoide combinate.Tratament: agentii antipsihotici sunt temelia tratamentului în faza acuta si de întretinere a schizofreniei si sunt eficienti în tratarea halucinatiilor, a delirului si a gândirii dezorganizate. Cu tratamentul instituit corect si în timp, majoritatea pacientilor pot fi reintegrati în societate, dar necesita control periodic si tratament medicamentos pe viata.