Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Fondator: Andras Peto

Profesor Andras Peto

Andras Peto, fondator al educaţiei conductoare, s-a născut în Ungaria. interesul lui Peto pentru tot ceea ce a afectat viaţa omenirii a fost determinat, probabil de cea ce a trait el in viata lui. Tatăl său a fost limitat la viaţă într-un scaun cu rotile din cauza bolii Parkinson, viziunea sa asupra vietii a fost influenţată, probabil, mai mult de mama sa, care a dictat o viaţă foarte structurata.

După Primul Război Mondial, Peto sa mutat la Viena pentru a studia medicina, care la acea vreme a fost centru european pentru intelectuali. El a câştigat prima sa experienţă profesională în diverse spitale din Austria. Mai târziu, el a devenit şeful la mai multe clinici din Austria şi institute de sănătate. Cu toate acestea, niciodată Peto nu accepta bani de la pacienţii săi, se finanţa de la el însuşi prin intermediul diferitelor întreprinderi. De exemplu, el a produs un ziar şi a trăit din veniturile de publicitate.

În 1938, Peto a revenit la Budapesta, unde s-a refugiat în subsolul unei case deţinute de un prieten. Aici a petrecut majoritatea timpului cu persoane bolnave muncind cu ele facand diverse lucruri cu aceste persoane aplicand o noua terapie. Aceste persoane aveau paralizie cerebrala.

Studiile sale, experienţa şi interesul lui fata de copilul bolnav , noua sa orientare s-a dovedit a fi un foarte mare succes. În 1945, după sfârşitul războiului în Europa, el a început să lucreze cu copii cu handicap motor într-un sistem nou, care a fost organizarea şi punerea în aplicare a educaţiei conductive. El s-a concentrat pe formarea personalului pentru a lucra cu copiii cu paralizie cerebrală, care în cele din urmă a condus la dezvoltarea şi organizarea de calificare pentru “conductori”.

A trebuit să dovedească că există profesionişti prin care sa gaseasca modalitatea de a educa o persoană cu handicap motor, astfel permiţându-le să găsească strategii prin care sa se gaseasca calea spre reabilitare, dacă nu singur, cu ajutorul educaţiei conductive. El a descoperit diferite moduri de lucru pentru a crea şi a elabora un sistem care sa asigure abordarea de a nu se multumi numa cu supravieţuirea, ci la extindere şi dezvoltare.

În cele din urmă, în 1950-1951, Peto a fondat primul său centru cu 80 de locuri. Acest lucru a fost numit “Institutul pentru depreciate Motor”. În anii şaizeci, Institutul de Stat a fost transferat de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Educaţiei. În plus, primii paşi erau în curs de a crea instruire formală şi o tranziţie de la “manipulare” la “conductori”.

În 1967, după o lungă perioadă de suferinta, Peto a murit. Dr. Mari Hari, colegii săi şi studenţii continuat munca lui. În 1984 “Peto” Institutul a fost fondat în Hills Buda din Budapesta.