Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

A 8-a zi, ca sa iti conduci afacerea!

Scenariul tau
Imagineaza-ti ca cineva, timp de 6 zile, pregateste, creeaza scena si o umple cu actori… Cea de a 7-a zi e pentru odihna… si toate aceste lucruri au legatura cu tine.
Si acum …SURPRIZA…
… TU trebuie sa le gestionezi, sa fii managerul, directorul, seful … si sunt atatea… oameni, resurse si totul interconectat si dependent de timp.

6 zile a durat creatia, 1 zi de odihna-incubare si apoi incepe viata ta.
E viata de zi cu zi a unui manager, director, sef…
Nu e vorba de un cosmar sau film sau joc pe calculator – a sosit doar ziua de luni… a 8-a zi. E criza si e cazul sa conduci, sa faci ceea ce se presupune ca tu trebuie sa stii…
E cazul sa fii Dirijorul!
Pentru tine, ca leader, unul dintre cele mai importante seturi de competente necesare intr-o perioada de criza, adica intr-o perioada dinamica, sunt aptitudinile de conducere sau Leadershipul.

Mereu incercam sa preluam comanda propriului destin, sa fim ghidul familiei noastre, al comunitatii, al echipei si al organizatiei in care lucram. Si mereu apar surprize – oamenii nu sunt chiar masini si reactiile sau actiunile nu sunt de fiecare data cele planificate. Credeai ca cel putin pe tine te poti baza. Si totusi de cate ori nu ai oscilat, de cate ori nu ai pierdut timp pentru ca te-ai intors din drum ….sau pentru ca nu ai facut pasul.

Nevoia de Leadership eficient a devenit tot mai evidenta.Conducerea efectiva este una din cheile succesului nostru viitor si a supravietuirii afacerii noastre.
Inseamna sa ai sau nu cheia potrivita la momentul potrivit. Cheia pentru tine si chei pentru ceilalti.

Si daca poti mai mult, inseamna sa fii co-creator la timpurile care vin. Cine creeaza, co-creeaza realitatea, acela va conduce. Pentru ca nu asteapta ca realitatea sa fie facuta de altii si el sa se raporteze la ea, ci, asa cum dicteaza timpurile “think out of the box”. Este un vizionar….
Ce este Leadership-ul ACUM?
Termen polisemantic, intraductibil in limba romana printr-un singur cuvant care sa cuprinda adevaratele semnificatii ale notiunii, Leadershipul este un element cheie in cadrul organizatiilor.

G. Johns, cel mai important reper pentru psihologia muncii si a dezvoltarii Resurselor Umane a definit in 1998 Leadershipul ca fiind: ” influenţa pe care anumiti indivizi o exercită asupra atingerii obiectivelor altora, intr-un context organizaţional . “

Se presupune ca un Leader stie ca principala sa unealta/arma este cuvantul. Intrebarea, in contextul romanesc, ar fi : Stie el oare…?
Se presupune ca un leader stie, dincolo de talent, sa lucreze cu intelesurile si cu nuantele de transmitere ale unei idei, ale unei viziuni, stie sa foloseasca pentru sine si pentru altii cuvintele/convingerile si valorile care sa ii motiveze sa il urmeze. Stie sa foloseasca cuvinte care sa ii conduca spre rezultate…

Leaderii, sau cei care aspira la aceasta pozitie, stiu ca in aceste vremuri nu mai poti sa ignori aceasta presiune de a fi bun si de a sti cum se gestioneaza cheile.

In cautarea unui portret de Leader CONSTIENT
Poti dezvolta capacitatea de a fi Leader, sau este ceva cu care trebuie să te nasti?

Unii spun ca Leadershipul trebuie sa fie invatat si castigat. Altii spun ca Leadershipul este un dar care nu poate fi predat.

Oameni ca Henry Ford ( fondator al industriei americane de automobile ) , Martin Luther King ( promoter drepturile omului in cazul populatiei afro – americane) , Nelson Mandela ( primul presedinte de culoare al Africii de Sud ), Ioana D’arc si altii au fost analizati si reanalizati pentru a descoperi ce i-a făcut Leaderi.

Leaderul viitorului e un leader constient care stie sa lucreze constient cu conflictele lui interioare si cu conflictele altora, sau cu organizatia. El are succes pentru ca nu se ascunde cu capul in nisip, sau in spatele unui birou… dimpotriva isi gestioneaza starile si convingerile si le face sa lucreze pentru el. Se gestioneaza si optimizeaza pentru a avea acces la potentialul pe care il are – si nu consuma energie inutila cu conflictele. El actioneaza in timp real.
Orice leader traieste conflicte interne care ii slabesc puterea, si, daca crede ca nu se observa de catre cei din jur… doar se pacaleste.

Oricine isi doreste sa stie reteta succesului si cei care stiu cum sa priveasca isi dau seama repede care e aceasta. Pe langa pasiune si viziune acei leaderi erau profund conectati, congruenti pana in cea mai mica celula a corpului lor cu ceea ce transmiteau, verbal si non-verbal.
E firesc ca aceasta abilitate, aceasta traire sa o aiba orice lider… sa simti forta si pasiunea cu care vorbeste si modul congruent in care isi conduce viata si oamenii.

NLP, Leadership si programele tale interne
Termenul de NLP vine de la Neuro Linguistic Programming (Programare Neuro Lingvistica) si a fost impus de John Grinder ( lingvist )si Richard Bandler ( psiholog ) la inceputul anilor 70.

Convingerea lor este ca exista o legatura intre procesele neurologice (“neuro”), limbaj (“lingvistic”), si comportamentul care a fost invatat prin experienta (“programare”). Acum aceste trei procese pot fi intelese.
Cu ajutorul tehnicilor NLP devenim constienti de programele dupa care functionam si le putem modifica voluntar pentru a ne atinge obiectivele, telurile, in functie de situatie.
Care este experienta ta de leader?
Consideri ca gandurile tale sunt aliniate cu comportamentele si activitatile in care esti implicat? sau ai deseori conflicte interioare legate de ceea ce faci /cum faci?
Daca conduci vocea ta e una care e auzita? Cine esti tu ? ca si identitate – rezonezi si esti plin de incredere in actiunile tale?

In esenta, NLP se dedica studiului comportamentului uman si modalitatilor de a excela. Adica este vorba de ce fac cei mai buni si cum anume pot , la fel ca ei , sa ating acel potential care stiu ca este in mine.

NLP ofera uneltele necesare pentru a fi un Leader constient, congruent cu succesul .
Abilitatile unui Leader de succes
Abilitatile de sine permit Leaderului sa isi aleaga starea cea mai adecvata, acea atitudine, strategie, cu care sa gestioneze o situatie. Abilitatile de sine sunt procesele prin care Leaderul se conduce pe sine insusi/insasi in diferite situatii.

Abilitatile relationale au de a face cu abilitatea Leaderului de a intelege, motiva şi de a comunica cu alte persoane. Acestea au ca rezultat capacitatea de a lucra cu alti oameni si de a-i lasa pe ei sa recunoasca problemele si obiectivele si de a intelege problema si modul de rezolvare.

Abilitătile de gandire strategica, sunt necesare pentru a defini şi a atinge obiective specifice. Gandirea strategica presupune capacitatea de a identifica o stare dorita ( stare finala ) si o stare de pornire ( stare initiala ). Tot prin gandire strategica Leaderul va gasi calea catre starea dorita. Un element cheie al gandirii strategice eficiente este stabilirea operatorilor si operatiunilor pentru aceasta trecere.

Abilitatile de gandire sistemica sunt utilizate de catre Leader pentru a identifica si intelege spatiul in care compania opereaza. Gandire sistemica este baza rezolvarii eficiente a problemelor şi capacitatea de a crea echipe functionale. Capacitatea de a gandi sistemic într-un mod practic şi concret este semnul cel mai definitiv de maturitate la un Leader.

Deci, Esti pregatit pentru a 8-a zi?

NLP Explorer te implica ACUM intr-un training vizionar!
Capacitatea de a constientiza unde te afli si unde se afla ceilalti, colegi sau clienti e ca si cum ai fi intr-o misiune.
Indiferent unde te situezi in cadrul unei organizatii, personal, la ora actuala ai nevoie de unelte actuale – si daca esti o persoana care isi propune sa aiba un impact, sa influenteze cu adevarat directia de actiune, atunci ai nevoie de unelte din timpurile care vin. Cei care conduc cu adevarat sunt cu un pas inaintea celorlalti… firesc.

Si ei stiu sa deosebeasca ceea ce e important strategic de toate celelalte planuri. Si stiu sa aleaga.