Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Cum stransoarea palmelor alina...

De atatea ori... atunci cand ne simtim rau fizic sau psihic, avem nevoie de atingere. De o tinere de mana sau de o imbratisare care sa vina din partea unei persoane apropiate.
Faptul ca “atingerea alina” este demonstrat stiintific. Richard Davidson, neurolog la Universitatea din Wisconsin a condus un studiu fascinant care demonstreaza cum stransoarea palmelor poate sa reduca sentimentele de teama, de singuratate si chiar, durerea fizica.

Sa tii pe cineva apropiat de mana inseamna sa ii oferi afectiune, protectie si o senzatie de confort. In sens practic, sa tii de mana este acel mod eficient prin care reusesti sa ghidezi pe cineva intr-o multime, indepartand pericolul de a va rataci unul de celalalt, dar pe noi ne intereseaza acum tinerea de mana ca mod de a alina suferinta.

Atingerea palmelor intre persoane care se iubesc ajuta la imbunatatirea sanatatii si a starii generale de bine, mai mult decat atat, reprezinta un raspuns emotional la diversii factori de stres de care ne lovim in viata. Intr-un articol mai vechi, New York Times observa ca tinerea de mana este astazi un gest de-sexualizat de care ne putem bucura si care inseamna, pana la urma, CONEXIUNE. De obicei, legatura care se naste intre maini conota o legatura inofensiva si calda intre doi oameni aflati intr-o relatie. Astazi, acest gest a atras atentia multor cercetatori care studiaza efectele sale asupra trupului si asupra mintii. Cum stransoarea palmelor alina...

Richard Davidson, neurolog la Universitatea din Wiscosin demonstreaza ca atingerea mainii poate reduce sentimentele de frica, singuratate si chiar durerea fizica experimentata de femei. Oamenii de stiinta au masurat nivelul de frica si durere atunci cand o femeie este tinuta de mana de o persoana apropiata, de un necunoscut sau cand este lasata complet singura. In cadrul acestui studiu, mai multe femei erau supuse unor socuri electrice. (Ce fel de femei s-ar putea lasa pe mana unor astfel de studii este insa alta poveste dupa cum observa si bloggerita Michelle Ebbin, cea care semnaleaza in mediul online aceasta cercetare totusi extrem de interesanta...)

In cadrul acestui studiu, cercetatorii au analizat nivelurile de frica si durere experimentate de femei atunci cand primeau socuri electrice blande. Au fost masurate imaginile magnetic rezonante ale activitatii creierului lor si rezultatele au fost cu adevarat remarcabile.

Atunci cand erau lasate complet singure, in timp ce primeau acele socuri electrice, femeile simteau frica si durere iar ariile creierului responsabile pentru emotii erau mult mai active. Daca un membru al laboratorului le tinea pe acestea de mana, fiind vorba despre o persoana pe care ele nu o mai vazusera pana atunci, femeile simteau mai putina teama chiar daca durerea fizica era prezenta.

Cel mai interesant este faptul ca in momentul cand partenerii acestora le tineau de mana, in timp ce ele primeau socurile electrice, activitatea creierului lor se calma incet, incet. Era ca si cand stransoarea palmei sotului ar fi avut puterea unui medicament, al unui sedativ care le reducea durerea fizica si frica psihica! Mai mult decat atat, efectul asupra creierului acestor femei era direct proportional cu dragostea pe care o simteau pentru partenerii lor, cu gradul de intelegere din casnicia lor. In momentul in care erau tinute de mana, schimbarile activitatii creierului, vizibile cu ajutorul imaginilor magnetic rezonante, se produceau in zona creierului denumita hipotalamus (responsabila in procesarea emotiilor). Hipotalamusul este acea zona a creierului ce controleaza secretiile hormonilor din corp, mai ales pe aceia ai stresului.

Profesorii de la Universitatea Wisconsin denumesc relatiile emotionale dintre oameni “regulatorul ascuns” fiindca acestea au un efect profund asupra functionarii creierului in situatii de stres si amenintare. Efectul acestora este imperceptibil atunci cand totul merge bine.

Asa ca, tineti-va partenerul de mana ori de cate ori puteti. Si daca nu aveti un partener, apucati mana unui prieten sau a unei persoane apropiate si strangeti-i-o cu caldura. Puterea atingerii este poate imperceptibila, insa este acolo si este nemaipomenit de puternica.