Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Iubirea e cel mai frumos lucru ce ne-a dat Dumnezeu

CELE CINCI LIMBAJE ALE IUBIRII

“Trebuie sa fim dispusi sa invatam principalul limbaj al iubirii partenerului daca dorim sa fim eficienti in a ne face cunoscuta dragostea.”

„Copiii care se simt iubiti de parinti si de semenii lor isi vor dezvolta un limbaj emotional principal al iubirii bazat pe aceasta unica trasatura psihologica si pe modalitatea in care parintii si alte persoane importante din viata lor isi exprima iubirea fata de ei.”

“Daca dorim ca el(ea) sa simta iubirea pe care incercam sa i-o comunicam, trebuie sa ne exprimam in limbajul lui(ei).”

„Orice copil are anumite nevoi afective fundamentale, care trebuie implinite in cazul in care dorim sa fie echilibrat din punct de vedere afectiv. Dintre aceste nevoi afective, cea mai importanta ramane nevoia de iubire si de afectiune, nevoia de a simti ca este acceptat si dorit.”

“Atunci cand exista o cantitate suficienta de afectiune, copilul se va transforma intr-un adult responsabil.”

“ In interiorul fiecarui copil, exista un „rezervor afectiv” care de-abia asteapta sa fie umplut cu iubire.”

„ La temelia existentei umane sta dorinta de intimitate si de a fi iubit de cineva. Casnicia ar trebui sa satisfaca nevoia de intimitate si iubire.”

„Adevarata dragoste nu poate incepe pana ce „indragosteala” n-a ajuns la final.”

„Mark Twain spunea candva:” Pot trai doua luni de pe urma unui compliment bun.” Solomon scria:” In puterea limbii este viata si moartea. Supararea se abate asupra omului, dar numai un cuvant bun il bucura.”

„Telul iubirii nu este sa obtii ceea ce doresti, ci sa faci ceva spre binele celui pe care il iubesti. Realitatea este ca, atunci cand suntem aprobati, suntem si mult mai motivati sa reactionam pozitiv.”

„Incurajarea presupune empatie si o abordare a lumii din perspectiva partenerului. Trebuie sa invatam mai intai ce este important pentru partener.”

„Daca vrem sa dezvoltam o relatie intima, trebuie sa ne cunoastem unul altuia dorintele. Daca vrem sa ne iubim unul pe celalalt, trebuie sa cunoastem dorintele celui de langa noi.”

„Nu putem sterge cu buretele trecutul, dar putem accepta ideea ca tine de domeniul trecutului.”

„Iubirea cere, nu porunceste. Cerandu-i ceva partenerului, ii recunosti de fapt valoarea si talentul.”

„Aspectul central in ceea ce priveste timpul acordat este ca aceasta sa fie petrecut impreuna. Si nu este suficient sa fim alaturi de cealalta persoana…Impreuna inseamna ca nimic sa nu ne distraga atentia.”

„O relatie afectiva presupune sa-ti asculti patrenerul, manifestand intelegere fata de gandurile, sentimentele si dorintele sale. Trebuie sa fim dispusi sa dam sfaturi, insa doar atunci cand ne sunt cerute si niciodata cu condescendenta.”

„Pastreaza contactul vizual atunci cand partenerul iti vorbeste.
In timp ce-ti asculti partenerul, nu mai face si altceva.
Nu uita, timpul acordat presupune si intreaga atentie.
Asculta sentimentele. Intreaba-te :” Oare prin ce stare emotionala trece partenerul meu?
Observa limbajul trupului.
Refuza intreruperile.”

„ Daca trebuie sa inveti limbajul adevaratei conversatii, incepe prin a observa emotiile pe care le traiesti cand esti departe de casa.”

„ Una dintre modalitatile de a ne insusi un nou tip de comportament este stabilirea unei durate zilnice in care ambii parteneri sa vorbeasca despre trei lucruri care li s-au intamplat in ziua respectiva si despre cum au reactionat.”

„Suntem influientati de personalitatea proprie, dar nu suntem controlati de ea.”

„Unul dintre rezultatele secundare ale activitatilor comune este faptul ca furnizeaza o banca de amintiri din care poti scoate foloase in anii ce vin.”

„Darurile sunt simboluri vizuale ale iubirii.”

„Prezenta fizica in momentele de criza este cel mai important dar pe care il poti face in cazul in care limbajul principal de iubire al partenerului tau este primirea de daruri.”

„Cererile directioneaza iubirea, iar poruncile o stavilesc.”

„Iubirea se ofera intotdeauna gratuit, nu poate fi impusa.”

„Ceea ce facem unul pentru celalalt inainte de casatorie nu e un indiciu pentru ceea ce vom face dupa ce ne vom casatori.”

„Petrece-ti ceva timp notandu-ti ceea ce consideri ca ar fi limbajul tau principal de iubire. Apoi intocmeste o lista cu celelalte patru in ordinea importantei.”

„Ceea ce i-ai cerut cel mai des partenerului probabil ca reprezinta limbajul tau de iubire.”

„Verificarea rezervorului se joaca astfel: cand va intoarceti acasa, unul din voi spune:”Daca ar fi sa masuram pe o scara de la zero la zece, la ce nivel s-ar afla rezervorul de iubire in acesta seara?”

„Iubirea nu poate strege cu buretele trecutul, dar poate schimba viitorul. Cand alegem sa ne exprimam in mod activ iubirea i limbajul celuilalt, creem un climat afectiv in care putem aborda altfel conflictele si neajunsurile din trecut.”

„Cand o actiune nu iti sta in fire, ea constituie cea mai mare dovada de iubire.”

„Cand rezervorul afectiv este la un nivel foarte scazut… inseamna ca nu mai avem sentimente fata de partener, ci doar traim acea senzatie de vid si suferinta.”

„Daca totul merge bine si nevoile sale sunt satisfacute, copilul devine un adult responsabil. Dar daca nevoile afective nu-i sunt satisfacute, copilul poate incalca standardele acceptabile, exprimandu-si mania fata de parintii care nu i-au satisfacut nevoile si cautand iubire in locuri nepotrivite.”

„Observati-va copiii. Urmariti-i cum isi exprima iubirea fata de ceilalti. Acesta este un indiciu despre limbajul lor de iubire.”

„Trebuie sa invatam sa vorbim cu copiii nostri conform limbajului lor daca vrem ca ei sa se simta iubiti.”