Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Povestea sentimentelor..

Odata, cu mult timp in urma, toate sentimentele
si calitatile umane se aflau intr-un loc secret
pe pamant.

Cand Plictiseala a cascat a treia oara,
Nebunia, mereu nebuna, a zis:
-”Hai sa jucam un joc !... de-a v-ati ascunsa! “.
Cine se ascunde mai bine va fi castigatorul sentimentelor.

Intriga a ridicat din spranceana dreapta, dar Curiozitatea, care nu putea sa se abtina, a intrebat:- ” De-a v-ati ascunsa? Ce joc mai este si acesta? ”
“-Acesta este un joc, (a inceput sa explice Nebunia ) in care eu o sa imi acopar ochii si o sa numar pana la un million, pana voi va ascundeti.Cand am terminat de numarat voi pleca in cautarea voastra si pe cine nu gasesc acela va fi Catigatorul!”

Entuziasmul a inceput sa danseze de fericire, l-a urmat si Incantarea. Norocul a sarit asa de tare incat le-a convins si pe Apatie si Suspiciune sa intre in joc, pe cele pe care nimic nu le ineresa.
Dar, totusi, nu toti erau de acord sa intre in joc.
Adevarul nu a vrut sa se ascunda… si de ce s-ar ascunde? Si asa, pana la urma, toti il vor gasi.
Orgoliul a zis ca este o idee stupida, ( l-a macinat gandul “ de ce nu s-a gandit el primul la aceast joc”).
Atentia nu vroia sa riste.

” Unu, doi, trei… “ a inceput sa numere Nebunia.

Prima s-a ascuns Lenea, care, evident, s-a aruncat dupa prima, si cea mai apropiata stanca pe care a vazut-o. Credinta a urcat in cer. Depedenta s-a ascuns in umbra Succesului, care a reusit sa se ascunda chinuindu -se in varful celui mai inalt copac. Daruirea nu se putea decide unde se va ascunde, fiindca fiecare loc ii se parea perfect, pentru unul din colegii ei. Frumusetea a sarit in lacul cristalin. Pe Rusine o vedeam privind din crapatura unui copac. Carisma si-a gasit locul in zborul unui fluture, iar Libertatea in duhul vantului. Egoismul si-a gasit ascunzatoare, dar… doar pentru el. Minciuna s-a ascuns si ea, pe fundul oceanului, ( minte, era la capatul curcubeului), iar Pasiunea s-a ascuns in craterul vulcanului.
Uitarea a uitat sa se ascunda, dar acest lucru nu e important.
Cand Nebunia a ajuns la 999.999, Iubirea, singura, nu si-a gasit inca ascunzatoarea, fiindca totul era ocupat. Apoi a privit si a vazut o gradina plina de trandafiri undes-a si ascuns, acoperindu- se cu boboci senzuali de trandafir.

”Un million! “a strigat Nebunia si a plecat in cautarea sentimentelor.

Prima a fost gasita Lenea, care, evident,era ascunsa dupa prima stanca, in scurt timp a auzit-o pe Credinta, care dezbatea subiecte de teologie cu Dumnezeu, dar Pasiunea a sarit din craterul vulcanului de frica. Intamplator s-a gasit acolo Dependenta, evident si Succesul. Egoismul nici nu trebuia cautat, singur a iesit din ascunzatoarea sa, in care s-a dovedit ca era un roi de albine. De asa multa cautare Nebuniei i s-a facut sete si asa a gasit Frumusetea, ascunsa in lacul cristalin.
Cu Suspiciunea era mai usor, fiindca ea nu putea sa se decida unde se va ascunde asa ca s-a proptit de o stanca in apropiere.
Astfel, Nebunia, incetul cu incetul a gasit aproape toate sentimentele.
Pe Talent l-a gasit ascuns in graul auriu, iar pe Minciuna la capatul curcubeului ( minte, pe fundul oceanului).Uitarea a uita ca s-a si jucat ceva…

Dar... pe Iubire nu putea sa o gaseasca…

Nebunia cautase peste tot, si deveni deja nervoasa, cand… a privit catre gradina cu trandafiri.
A intrat in gradina, si de nervi si neputinta a inceput sa loveasca cu mainile trandafirii.
Dintr-o data se auzi un strigat tare si dureros. Spinii trandafirilor au zgariat ochii Iubirii.
Nebunia nu stia ce sa mai faca……a gasit castigatorul, sentimental cel mai puternic , dar Iubirea a devenit oarba.
A plans si a rugat-o pe Iubire sa o ierte, luand decizia ca vesnic sa o insoteasca si sa o ajute.

Asa ca Iubirea a devenit castigatorul sentimentelor, dar a devenit oarba, iar Nebunia o insoteste peste tot.