Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Vei reusi in viata… dar CAND?

Da… dar CAND?
Sunt multe formule necesare succesului in viata… la fel cum matematica iti cere sa stii numeroase formule si numere cheie.
Cea mai simpla formula de implementare a succesului si combatere a amanarii este conceptul (metafora): „Incarcati arm´ ! Ochiti, foc, Ochiti, foc…!

Inainte insa de a afla cum sa implementezi aceasta strategie, hai sa vedem cand e gresit sa o aplici.
Regula nr.1. Daca intr-o situatie costul erorii este ridicat si timpul de implementare pentru un rezultat NECESAR este lung, atunci NU TREBUIE sa folosesti conceptul „Incarcati arm´! Ochiti! Foc! Ochiti ! Foc!”
Cu alte cuvinte, daca vei pierde tot ce ai in cazul ca ai gresit sau ca lucrurile nu merg cum ai vrea, atunci se cuvine sa gandesti astfel: „daca exista o probabilitate destul de mare ca sa pierzi ceea ce este important in viata ta, inainte de a actiona trebuie sa examinezi situatia mai indeaproape.”

De exemplu: Daca pilotezi un avion la aterizare fara ca sa fie stare de urgenta, iar tu nu detii brevet de pilot… atunci nu recurge la conceptul: „Incarcati, arm´ !Ochiti! Foc!…”, ci du-te si ia lectii de zbor!…( Cred ca metafora scartaie putin…. dar tu intelegi ce vreau sa spun).

Sa stii cand trebuie sa-ti sporesti sansele inainte de a actiona.
Daca eroarea costa mult, daca greseala duce la dezastru, trebuie sa faci tot ceea ce poti ca sa-ti sporesti sansele inainte de a actiona!
Daca actiunea ta astazi, la aceasta ora este absolut lipsita de importanta, atunci conceptul „Incarcati arm´! Ochiti! Foc! nu iti este neaparat de mare folos.

Te temi de schimbare…?
Cand insa intra in joc aceasta strategie, ea rezulta din recunoasterea faptului ca te plasezi intr-o experienta repetitiva din viata ta si ca timpul… incet incet incepe sa se epuizeze…. Ceasul ticaie….
Sa luam un exemplu: Te-ai saturat sa tragi din greu in jobul tau actual, dar tot amani plecarea din teama ca altundeva nu vei castiga la fel de bine sau poate din teama de a te desparti de ceea ce iti este deja familiar, poate chiar confortabil. La aceasta se adauga nelinistea legata de nou si necunoscut.
Cand suferi zi de zi si nu faci nimic ca sa-ti ameliorezi situatia, fara vreun alt motiv decat acela ca te temi de schimbare… atunci este momentul sa te pregatesti…sa tintesti sa tragi, sa tintesti si sa tragi…iar si iar…!

Atentie la metafore!
Este foarte important ca tu sa intelegi faptul ca trebuie sa incepi proiectul sau afacerea ASTAZI!
De aceea am folosit aceasta metafora „Incarcati arm´, Ochiti! Foc!”.
Sensul ei presupune ca nu vei trage altadata, ci ACUM!
Acesta este punctul de decizie, care separa succesul de esec!!!
Este foarte greu sa incepi maine, daca necesitatea ai realizat-o astazi, si apoi ai dat click pe butonul PAUZA.
Spre exemplu: intrerupi vizionarea unui program de pe DVD. Cand o reiei, unele DVD-playere o reiau de la inceput… nu de la momentul intreruperii. Insa DVD-playerele perfectionate reiau programul din momentul intreruperii pentru ca asa au fost programate.
TU… ce fel de DVD- player alegi sa fii…? Si.. stii raspunsul mult mai bine decat mine…

„Cate putin in fiecare zi!”…
Actiunile pot deveni ineficiente daca incepi un proiect sau o mica afacere si nu duci procesul realizarii pana la bun sfarsit. Si ceea ce este mai important: actiunile pot deveni ineficiente daca stabilesti sa faci ceva si apoi faci…: „Cate putin in fiecare zi!”

In acest caz, problema este ca majoritatea oamenilor sunt obisnuiti sa faca zilnic cate putin, dar pentru a cladi ceva pana la reusita, indiferent ca este vorba despre copiii tai care vor sa devina patinatori sau gimnasti, sau ca vrei sa inveti karate ori kung-fu…. sau ca vrei sa pornesti o afacere sau sa scrii o carte, toate acestea reclama aceleasi actiuni de baza si puncte de referinta.
Ceea ce trebuia sa fac astazi…voi face maine….oare la fel ca astazi???
Asadar, trebuie sa incepi:
ASTAZI, depasind acel „punct de confort!”… Aceasta inseamna ca atunci cand te simti obosit sau cand te suna prietenii , sau taraie soneria, tu continui sa faci ceea ce faceai. In acest caz, elementul esential este ca tu sa iti inveti inconstientul ca acum TU iti guvernezi propria minte, si ca nu mai functionezi in regim reactiv.
(Prin regim reactiv intelegem faptul ca se intampla ceva in mediul inconjurator, iar tu iti muti atentia de la ceea ce faceai la acel eveniment aleatoriu).
Desigur, constienta externa care se extinde si la alte lucruri decat activitatea ta de moment, are partile ei bune. Dar, majoritatea oamenilor simt o constrangere atunci cand raspund la telefon, deschid usa unui musafir sau trebuie sa faca altceva decat lucrul cu care tocmai erau ocupati, adica sa faca ceva nou si, ca urmare, ceva oarecum deranjant.

TU iti poti instrui propriul creier!
Este foarte important sa iti instruiesti subconstientul sa „astepte deciziile TALE”. Deindata ce ai creat noua obisnuinta mintea subconstienta va prelua conducerea in numele tau.
Adesea insa oamenii ies… in sfarsit din zona lor de confort, in sfarsit incep calatoria catre orice altceva decat neajunsurile lor cotidiene, iar apoi se opresc. Literalmente…se opresc in trafic si privesc masinile care vin si ii depasesc, deoarece ei nu evalueaza rezultatele actiunii lor initiale, la care sa adauge urmatoarea actiune logica, parcursa integral.
De exemplu: Cineva scrie o carte. Apoi cartea este tiparita, dar cei implicati nu fac nimic pentru ca ea sa fie vanduta… Astfel ei au irosit timp si energie doar pentru a crea un instrument care sa spuna lumii ca … timpul lor este lipsit de valoare.
In schimb, este posibil sa inceapa un alt proiect diferit, la care insa rezultatul va fi acelasi.

Exemplu: „Ce mai faci John?”
Auzi, sunt cam obosit….cred ca fac o pauza….!”
STOP!!! Aici incep cele mai multe dezastre.
„Obosit”si „pauza” sunt cuvinte care nu trebuie sa mearga mana in mana. Evident ca ai nevoie de pauze pe durata zilei, dar Tu esti cel care trebuie sa le planifice inca de la inceputul zilei… pe toata „ziua” care este de fapt viata ta si pentru care TU esti unicul responsabil.
TU trebuie sa iti instruiesti inconstientul ca primeste o noua programare ASTAZI, iar el iti va deveni aliat in doar cateva saptamani (alteori intr-un timp chiar mai scurt) , „gandind” pentru tine cu noua programare.
Dupa un articol de Kevin Hogan