Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Aromaterapie

Aromaterapia este o forma de terapie care utilizeaza uleiurile esentiale extrase din plante, pentru tratarea diferitelor afectiuni.

Traditia utilizarii uleiurilor esentiale din plante dateaza de mai bine de 5000 mii de ani. Atat in medicin ayurveda cat si medicina chineza se utilizau esente din plante sau din lemn pentru vindecare. De asemenea vechii egipteni erau si ei initiati in aceasta stiinta, multe din medicamentele lor care erau combinatii din plante si uleiuri esentiale fiind folosite pana in zilele noastre.
Insa bazele moderne ale aromaterapiei au fost puse de chimistul francez Rene Maurice Gattefose, in1930, care a descoperit accidental proprietatile cicatrizante ale uleiului de levantica, asupra propriului sau corp. Acesta a studiat si a pus bazele stiintifice a ceea ceea ce numim azi aromaterapie.

Ce sunt uleiurile esentiale:

Uleiurile esentiale sunt substante foarte volatile, extrem de aromate, fara grasimi, ce sunt extrase pe cale naturala din diferitele parti ale plantelor sau arborilor (flori, seminte, frunze, fructe, coaja fructelor, radacina, scoarta, lemn), care contin hormoni, vitamine, minerale, acizi grasi esentiali, substante antibiotice si antiinflamatorii, si care au proprietati certe de vindecare in organismul uman.

Exemple de uleiuri esentiale si actiunile lor :

- ulei de busuioc: stimuleaza circulatia sangelui, antispastic, stimulent digestiv, sedativ.
- ulei de eucalipt: antibronsitic, antiviral, calmeaza durerea(analgezic), amelioreaza acneea, echilibrant psihic.
- ulei de menta: colagog, antivomitiv, analgezic, expectorant, antibacterian, calmant.
- ulei de portocal: sedativ, calmant gastric si cardiac, antispastic, stimulent digestiv.
- ulei de levantica: cicatrizant, racoritor, antiacneic, sedativ, antiinflamator bronsic.
- ulei de fenicul: stimulent al apetitului, antiemetic, stimulent digestiv, antiedematos, calmant.

Afectiuni ce raspund foarte bine la aromaterapie:
- indigestie, colici biliare, dischinezie biliara, hepatita,
- cistite, pielocistite,
- afectiuni circulatorii – varice, palpitatii cardiace,
- viroze, micoze, afectiuni inflamatorii ale pielii,
- depresie, anxietate, insomnii,
- dismenoree, tulburari de ciclu menstrual, tulburari de dinamica sexuala.