Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Ayurveda

Ayurveda este un sistem traditional de medicina naturista provenind din India, unde este practicat de mai bine de 5000 ani. In limba sanskrita, Ayurveda inseamna "stiinta vietii".

Ayurveda este un sistem de medicina holistica, ce se ocupa atat de preventia bolilor, cat si de vindecarea lor, reintinerirea organismului si cresterea duratei de viata a omului. Dar dincolo de toate acestea ayurveda este un sistem care ne ajuta sa ne intelegem mai bine pe noi insine si relatia noatra cu lumea din jurul nostru, sa traim o viata lunga in echilibru si armonie, sa ne folosim la maximum propriile disponibilitati launtrice si sa ne exprimam natura noastra intima.

In medicina ayurveda in stabilirea unui diagnostic, pe langa simptomele fizice sunt luate in considerare si gandurile ori sentimentele predominante pe care le vehiculam. Corpul fizic si mintea sunt deplin legate, ca de altfel oricare parte a fiintei noastre. Deci tratamentul ayuvedic nu se rezuma la a trata simptomele corpului fizic, ci cauta cauzele profunde ale bolii urmarind o armonizare profunda atat intre diferitele aspecte ale fiintei noastre cat si intre om si Univers.

De aceea tratamentul ayurvedic implica pe langa tratamentul si procedeele de purificare a corpului fizic, armonizarea profunda a mintii si corpului utilizand practica yoga, meditatia, rugaciunea, precum si schimbarea profunda a stilui de viata nepotrivit care a determinat acel dezechilibru ce a condus catre boala.

Conceptul de unicitate si individualitate in Ayurveda

Intregul sistem ayurveda ne precizeaza ca fiecare fiinta umana are o structura unica, irepetabila. Astfel ca aceste aspecte unice prezente in fiecare fiinta umana, pot fi intr-un mod particular dezechilibrate si sa determine o manifestare specifica a unei boli in acea fiinta.

Ca urmare, tratamentul necesar fiecarei fiinte in parte trebuie sa fie individualizat, conform atat cu natura ei intima cat si cu dezechilibrul pe care ea il are la un moment dat