Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Fitoterapie

Fitoterapia este o metoda terapeutica ce utilizeaza plantele medicinale in tratamentul diferitelor boli.

Fitoterapia isi are radacini foarte vechi in cultura si civilizatia umana. Putem spune ca are aceiasi varsta cu umanitatea. Intotdeauna omul a cautat ajutor pentru vindecare, mai intai in mediul inconjurator lui. Astfel, plantele medicinale au fost primele care au raspuns nevoii sale de a readuce echilibrul in propria sa fiinta.

Plantele medicinale sunt adevarate “inteligente vii”, iar puterea lor vindecatoare ni se reveleaza pe masura ce ne apropiem plini de dragoste fata de ele.

Fitoterapia orientala (ayurveda, Unani ori medicina chineza) ne invata ca nu este atat de importanta compozitia chimica a plantelor cat mai ales calitatile subtile ale plantelor: exista plante reci ori plante calde, plante tonice ori plante reducatoare etc. Astfel, un practician ayurveda autentic trebuie sa cunoasca planta indeajuns de aproape si sa-i inteleaga “mesajul de vindecare” cu care ea este inzestrata.
Fitoterapia occidentala insa, este mult mai preocupata de a stabili exact compozitia chimica a plantelor, si de a identifica substantele active din plante, ce fac cu putinta actiunea lor terapeutica. Astfel plantele contin: antioxidanţi, flavonoide, taninuri, chinone, fitosteroli (hormoni vegetali), saponozide, lipide, glucide, pectine, mucilagii, numeroase vitamine şi elemente minerale, proteine, acizi organici, lecitine etc., toate la un loc avand efecte bine stabilite asupra organismului uman.

Un practician al ayurvedei si fitoterapiei, trebuie sa cunoasca ambele moduri de a folosi plantele, putand astfel sa abordeze o strategie de vindecare a pacientului mult mai coerenta si completa.