Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Alcoolismul

Alcoolismul reprezinta concentratia sanguina de etanol, consecutiva ingestiei de bauturi alcoolice, exprimata in mg/dl sau g0/00. Analiza alcoolemiei se face la un serviciu de expertiza acreditat, in cadrul Institutului Medico Legal, la spitalele de urgenta si cele judetene. Valoarea normala a alcoolemiei este zero. Valoarea patologica este 150-500 mg/dl. Efectele alcoolemiei asupra organismului sunt variate in functie de obisnuinta pacientului de a consuma bauturi alcoolice. Dupa administrarea unei doze de alcool, curba alcoolemiei urmeaza doua faze clasice: cresterea rapida a alcoolemiei datorate absorbtiei digestive si scaderea alcoolemiei datorata experientei si metabolizarii alcoolului. Alcoolul se absoarbe repede si poate fi depistat in sange dupa 20-30 minute. Alimentele pot intarzia absorbtia cu 1-2 ore.

Tratamentul naturist pentru alcoolism

-ceai de pedicuta, 150 ml baut dimineata cu 30 minute inainte de micul dejun si 100 ml cu 1 ora inainte de masa de pranz. Cura dureaza 14-21 zile.

Dezintoxicarea rapida cu miere de albine:este necesara o cantitate de 900 gr, luata astfel: la ora 18 se iau 6 lingurite cu miere; din 20 in 20 de minute se iau 6 lingurite cu miere (in total 36). Cu alte cuvinte: la ora 18 se administreaza 6 lingurite, apoi la 18.20 se iau 6 lingurite, la 18.40 alte 6 lingurite, la 19.40 se consuma 6 lingurite cu miere si se poate lua masa de seara.

Dimineata se iau de 3 ori cate 6 lingurite din 20 in 20 de minute, servindu-se apoi micul dejun. La 10 minute dupa micul dejun se iau 6 lingurite cu miere. inainte de masa de pranz se iau 4 lingurite ca aperitiv, se serveste pranzul si imediat se iau 4 lingurite cu miere. La ora 18 organismul va fi complet dezalcoolizat. Daca se incearca consumarea de alcool, se produce o stare de rau si voma. Dupa 5-10 zile poate aparea din nou gustul pentru bautura, dar este mult diminuat. Cura nu se aplica diabeticilor.

Se mai poate folosi un leac vechi: se pilesc 2 cm dintr-un corn de vaca, iar pilitura se amesteca cu 1 l tuica. Repulsia fata de alcool se instaleaza repede dupa ingerarea unei cantitati din amestec.

Alte remedii naturiste

* Drojdia de bere, se iau cate 70 gr. pe zi, pana la dezalcoolizare.
* Ceai de cimbru, 20 gr. la 1 litru de apa clocotita, se infuzeaza 3-5 minute, se ia din 15 in 15 minute cate o lingura. Este posibila aparitia vomei, diareei, transpiratia abundenta.
* Ceai pentru protectia hepatica: rostopasca, musetel, galbenele, menta, sunatoare, anghinare, toate in parti egale, calmeaza durerile, are efect antiinflamator, antiseptic. Se beau 2-3 cani pe zi, prima pe stomacul gol.

* Infuzie din matisori de salcie alba 10 gr. la 200 ml. lapte, se bea in caz de intoxicatie etilica.
* Se fierb intr-un litru de apa 50 gr. patrunjel, pana ramane jumatate de litru, se adauga 1 gr. coaja de grapefruit, 1 gr. coaja de portocala, se indulceste, se ia cate 1 lingurita dimineata pe nemincate.

* Se face un amestec din frunze de anghinare, menta, albastrele, coada soricelului, fructe de coriandru si catina. Se pune la fiert 1 lingura din amestecul de mai sus la 250 ml. de apa clocotita, se infuzeaza 10 minute, se strecoara, se beau 3 cani pe zi cu 1 ora inainte de masa.



Ceai de 50 g radacina rasa de patrunjel, 1 g coaja de grape fruit, 1 g coaja de portocala - decoct intr-un litru apa pana scade la jumatate.

Se indulceste cu miere si se bea cate 1 lingurita dimineata pe nemancate.
� Tinctura de pasiflora (ceasornicul) - se iau 50-60 picaturi.

� De 3 ori/zi - 2 lingurite miere, apoi un pahar cu apa in care s-au pus
2 lingurite de otet de mere. Dupa o saptamana, se va respinge alcoolul.
� Cafea de ghinda pisata - 1 lingurita/o ceasca apa. Se beau 3 cesti/zi, dupa
mese. Combate intoxicatia alcoolica.
� Infuzie sau decoct cu 50 g frunze si radacini de patrunjel/litru apa. Se iau
2-3 cesti/zi in caz de delirium tremens.


� Decoct de 10 g cozi de revent si 10 g ardei iute, timp de 3 min. si infuzate
8 h. Se beau 1-2 cesti/zi.
� Ceai de pedicuta; ceai de cimbru - la fiecare 15 min. se ia cate 1 lingura.
Apar greata, scaune dese, urinari mari, transpiratie; decoct de macese,
din frunze de coacaz negru, infuzie de catina. Ť Ť
� Argila.


� Varza sub toate* formele, supa de ceapa, praz, ardei.


in caz de abuz de alcool:


� Menta - infuzie - la varsaturi.
� Infuzie de cuisoare.
� Decoct din ghimbar la micul dejun, in caz de indigestie.


Reflexoterapie

se maseaza punctele 15, 18, 11, 39, 40, 49.

Absorbtia etanolului depinde de: tipul de bautura, concentratia de alcool, continutul gastric, mobilitatea gastrica, asocierea cu medicamente. Etanolul are o molecula mica, solubila in apa si lipide, care traverseaza usor membranele biologice si patrunde in tesuturi. 90% din alcool este metabolizat hepatic, iar restul excretat renal, pulmonar si prin piele. Eliminarea este independenta de concentratie. in momentul in care nu se mai consuma alcool, nivelul sanguin scade cu 10-25 mg/dl/ora. La consumatorii cronici de etanol, viteza de metabolism creste la 30-40 mg/dl/ora. Pentru disparitia completa a alcoolului etilic din sange, la o alcoolemie de 100 mg/dl, sunt necesare 6-7 ore, cu conditia ca sa nu se mai consume alcool.

La valori mai mari ale alcoolemiei depresia sistemului nervos central si deteriorarea functiilor vestibulare si cerebrale produc: disarterie (vorbire greoaie, dificila), atasie (mers dificil, cu baza larga de sustinere), nistagmus (miscari rapide ale globilor oculari), vedere dubla, voma si aspirare pulmonara. Pentru consumatorii sporadici de alcool, pot aparea stupoare si coma la 400 mg/dl, iar decesul la 500 mg/dl, prin depresie respiratorie, hipotensiune si acidoza.

Cand se administreaza medicamente este indicat a se evita consumul de alcool, deoarece asocierea poate fi periculoasa, poate duce la potentarea (cresterea) actiunii medicamentelor, ducand la efecte comparabile cu acelea observate la administrarea unei doze prea ridicate (este cazul anxialiticelor, antidepresivelor, somniferelor, antihistamiticelor, antidiabeticelor, antihipertensivelor) sau actiunea altor medicamente se poate diminua (cazul antiepilipticelor, anticoagulantelor, unele tranchilizante). O doza mica de alcool stimuleaza activitatea creatoare, reduce inhibitia, creaza buna dispozitie si stimuleaza relatiile interumane. Corelatia nivel alcoolemie - efecte sistemice:
NIVEL DE ALCOOLEMIE mg/dl

CONSUMATORI SPORADICI

CONSUMATORI CRONICI
50 mg/dl

Euforie

Fara efect observabil
50-100 mg/dl

Limbut

Fara efect
100 mg/dl

Lipsa de coordonare, intoxicare

Semne minime
100-200 mg/dl

Comportament dezinhibant, lipsa de control episodica

Euforie placuta sau lipsa de coordonare benigna
200-300 mg/dl


Pierderea starii de alerta, tulburari grave de echilibru, alterarea vederii si perceptiei letargice

Efort pentru mentinerea controlului emotional si motor
300-500 mg/dl

Stupar si coma

Lentoare
500 mg/dl

Posibil deces

Coma

Sunt considerati alcoolici bautorii excesivi, care consuma bauturi alcoolice in mod sistematic, devenind dependenti de alcool, reprezentand tulburari ale starii fizice si mentale. Alcoolul este cel mai accesibil toxic datator de buna dispozitie. Ultimele statistici au darul de a ne ingrijora si mai mult datorita maririi consumului de alcool si extinderii lui in randul femeilor si tineretului. Copiii, avand organismul in crestere, sunt deosebit de sensibili la alcool.

Pot fi intalniti destui tineri care considera ca a consuma alcool reprezinta o manifestare a maturitatii, o cerinta a vietii civilizate. Chiar si atunci cand nu suporta alcoolul, ei fac eforturi sa se acomodeze cu bautura, incercand sa fie "la inaltime", sa tina pasul cu cei experimentati in arta bauturii. Un vechi proverb spune: "betia este inceputul tuturor relelor".

Alcoolismul este o problema deosebit de complexa, medicala, sociala, economica, pedagogica si etica in acelasi timp. Exista o arie larga de consecinte ale consumului de alcool, incepand cu scaderea atentiei, somnolenta, diminuarea randamentului fizic si intelectual, alterarea fizicului si a sanatatii. Obisnuinta nu inseamna ca organismul "s-a deprins cu otrava", dimpotriva, alcoolul continua sa distruga pe nesimtite sanatatea, favorizand aparitia unor boli de inima, nervoase, digestive etc. Consumul sistematic de bauturi alcoolice induce instalarea unor boli cronice ale tubului digestiv.

Mucoasa stomacala si a intestinelor se altereaza sub influenta alcoolului, cauzand tulburari ca: balonari, arsuri, ulcere, dureri locale, diaree etc. Cel mai frecvent este afectat ficatul, primul filtru impotriva toxinelor care atenteaza la sanatatea organismului. Obosite si supraincarcate cu alcool, celulele hepatice se sclerozeaza, ducand la instalarea crizei hepatice. Consumul de alcool are efect negativ si asupra inimii, care isi mareste volumul, iar tesuturile proprii se altereaza, aparand tulburari nefaste in circulatia sangelui, respiratiei, in functionarea organismului in general.

Efecte nocive apar si la glandele interne, sexuale, la celulele nervoase, scade capacitatea de rezistenta si imunitatea organismului. De semnalat este numarul mare de accidente la locul de munca, accidente de circulatie, criminalitate crescuta datorita consumului excesiv de alcool.