Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Anemia prin deficit de fier

Dupã cum ne spune si numele, boala este o consecintã a unui nivel insuficient de fier în organism, aoastã formã fiind frecvent diagnosticatã la copii (cam 90% din totalul anemiilor).
Cauze
* aportul scãzut de fier in alimentatia copilului;
* o absorbtie scãzutã la nivel intestinal;
* pierderi de fier (în sangerãri mici si repetate);
* o folosire exageratã a fierului de cãtre organism (în boli ipfectioase ca TBC, septicemii).

Manifestãri
Apar frecvent între 6 luni si 3 ani si între 11 si 17 ani, cand cresterea corporalã este rapidã. Principalele semne de anemie sunt paloarea pielii si mucoaselor (la copil se cautã la ureche, palme si tãlpi), obosealã la supt, apatia, somnolenta sau iritabilitalea, lipsa poftei de mancare sau un apetit capricios; pãrul este uscat si friabil (se rupe usor), unghiile sunt plate sau au formã de linguritã. Cresterea în greutate stationeazã, în cazurile grave poate apãrea chiar retard psihomotor, mãrirea ficatului, splinei. Diagnosticul de anemie nu se pune, însã, numai pe baza acestor semne, fiind necesare examenele de laborator si un consult de specialitate.
Preventie
Un rol important în prevenirea bolii la copilul mic are tratarea anemiei mamei în timpul sarcinii, asigurarea unei alimentatii bogate în fier sau suplimente de fier prin medicamente administrate în ultimele luni de sarcinã. Nu uitati: alimentatia la san previne si ea aparitia acestei afectiuni precum si diversificarea alimentatiei dupã 4 luni cu alimente bogate în fier (gãlbenus de ou, ficat), evitarea excesului de fãinoase.

Tratament
Medicul va recomanda un tratament cu un preparat de fier (sirop sau drajeuri, în functie de varstã) pentru mai multe sãptãmani sau luni. Dozele mari de vitamina C favorizeazã absorbtia fierului. Sã nu vã speriati de faptul cã în timpul tratamentului cu fier scaunul devine negru.
Dacã apar insã, alte tulburãri ca vãrsãturile, diareea, colicile abdominale, consultati imediat medicul. Acesta va decide dacã tratamentul trebuie întrerupt. Foarte rar este necesar ca fierul sã fie administrat intravenos, iar transfuzia de sange este necesarã doar în anemii foarte grave.

Tratament naturist
- Curã cu sucuri de fructe si zarzavaturi.
- O clismã dimineata.
- Se beau ceaiuri din: 30 gr. schinduf, 10 gr. muschi-de-piatrã, 20 gr. iarbã mare, 20 gr. tintaurã, 10 gr. pelin, 20 gr. coada-soricelului, 20 gr. cretisoarã, sau 20 gr. urzicã, 20 gr. roinitã, 20 gr. soc, 20 gr. vasc, 20 gr. pãducel, 20 gr. tãtãneasã, 20 gr. angelicã. Ceaiurile se beau alternativ.
- Timp de 5-7 zile se mãnancã tije de pãpãdie, sau se bea suc de pãpãdie, 1 canã dupã masa de pranz.
- Se face o curã de primãvarã cu urzici, salatã verde, lãptuci, untisor, ceapã verde, lobodã, stevie, gulii, ridichi.
- Se tine o curã cu boabe de ienupãr.
- Se tine o curã cu polen, cate 2 lingurite pe zi.
- Se bea suc de orz verde, cate 3x50 ml pe zi.
- Se consumã 2x2 lingurite de tãrate de grau pe zi.
- Se face de 2 ori pe zi baie vitalã, timp de 25 de minute.
- Se poate consuma suc din frunze proaspete de vitã de vie.
- Se face dus scotian alternant de 2-3 ori pe zi.
- Este recomandatã o baie de soare pe zi.
- Se face curã de aer, exercitii fizice dupã tolerata fiecãruia.
- Zonele reflexogene sunt: ficat, vezicã biliarã, pancreas, suprarenale, splinã, intestin gros, iar punctele care se maseazã sunt: 15, 16, 17, 13 timp de 5 minute si punctele 20, 27-33 timp de 10 minute.
- In anemiile provocate de hemoragii grave, va fi necesarã transfuzia de sange.
- In anemiile cu carente de fier sau (si) vitamine, regimul dietetic trebuie sã continã: ficat de vitã, rinichi, inimã, salatã verde, sfeclã rosie, spanac, pãpãdie, urzici, fructe proaspete sau uscate cum ar fi caise, piersici, curmale, prune, stafide.
- Fierul participã la formarea hemoglobinei, la oxigenarea celulelor, la echilibrul metabolic, iar sursa o constituie: soia, cacao, legume uscate si verzi, gãlbenusul de ou.