Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Hemofilia

Afectiune ereditara cauzata de lipsa unor agenti coagulanti. Se produc hemoragii puternice.
Apare numai la barbati dar transmiterea caracterului ereditar se face prin sexul feminin. Se datoreste lipsei din plasma a factorilor antihemolitici.

Este de trei tipuri: A, B, C, dupa factorul deficitar. Cea de tip A se caracterizeaza prin aparitia de vanatai si hematoane, dupa cele mai mici traumatisme, in special primavara si toamna. Bolnavii trebuie sa se fereasca de lovituri, miscari bruste. Cea de tip B este mai discreta iar cea de tip C este foarte rara

Transfuziile cu plasma corecteaza hemofiliile.

Se trateaza cu ventrilica, cretisoara, traista ciobanului, coada soricelului, coada calului, amestecate in parti egale, din care se face infuzie 1 lingura de amestec la 250 ml de apa.

Trebuie baute zilnic 4 cesti, impartite pe durata intregii zile. Se mai fac bai de sezut cu aceste plante, se folosesc 100 gr pentru fiecare baie, care se lasa la macerat de seara pana dimineata, cand se incalzesc si se toarna peste apa de baie. Durata baii este de 20 minute.