Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Palpitatiile

Adeseori se prezinta la medic unele persoane care acuza aparitia unor senzatii anormale in regiunea inimii, sub forma unor batai sau lovituri neregulate, insotite uneori de ameteli si senzatia de sfarseala. Aceste batai ale inimii, poarta numele de palpitatii si apar dupa consumarea cafelei, a ceaiului negru, alcoolului in cantitati mai mari sau in cazul fumatului excesiv sau cu ocazia pubertatii, a menopauzei, aerofagiei, a bolilor de stomac sau a glandei tiroide.
Se manifesta printr-o accelerare subita a frecventei ritmului cardiac, putand sa ajunga la 150-250 batai pe minut, sa dureze de la cateva minute la ore.

Fenomenele insotitoare sunt urmatoarele: anxietate apasatoare, dureri pulmonare, slabiciune generala. Au cauze diverse, cum ar fi stresul, agitatia, anxietatea, consumul in exces de alcool, cafea, eforturile fizice violente, boli organice ca inflamarea miocardului, hipoglicemia, hipertensiunea, o functie in exces a tiroidei.

Prevenire si tratament naturist:

*Se evita stresul, excesul de cafea, alcool, exercitiile fizice care supun organismul la efort marit.
*Se face controlul periodic al tensiunii arteriale.
*Se recomanda exercitii de relaxare, de respiratie.
*Se face dus cu jet de apa rece, spalari cu otet de mere, frectii cu un prosop uscat sau o perie, comprese reci in zona inimii, impachetari cu gheata in jurul gatului.
*Se beau ceaiuri din urmatoarele plante: sunatoare, talpa gastii, roinita, conuri de hamei, tei, paducel, arnica.
*Se aplica uleiuri esentiale din cetina de pin, conuri de hamei, lavanda.
*Se consuma seminte de in, ulei din germeni de grau.

Reflexoterapie:

Punctele stimulate sunt: C6 al meridianului inimii, situat la 1,5 CUN deasupra pliului pumnului - dispesrie, D5 si D6, la 1,5 CUN de o parte si de alta a liniei mediane posterioare - dispersie. Aceste puncte pot fi folosite si in palpitatii, astm bronsic. Se maseaza punctele VS6, meridianul vase-sex, situat la 5 CUN deasupra mijlocului pliului pumnului - dispersie, PC7, meridianul pericardului, situat la extremitatea interna a pliului pumnului - dispersie, VF20, meridianul vezicii biliare, in scobitura de sub protuberantele occipitalului - dispersie.
Se recomanda urmatoarele: sparanghelul, laptuca, migdala, odoleanul, lacramioara.