Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Paralizia si parezele nervilor periferici

Paralizia este diminuarea sau abolirea functiei unuia sau mai multor nervi motori sau micsti pe teritoriul lor de distributie.
Paralizia (pareza) poate fi definitiva sau tranzitorie. Dupa zonele pe care le afecteaza, paraliziile se impart in:

Monoplegie (paralizia unui membru).

Hemiplegie (fie a membrului superior, fie al celui inferior)

Tertaplegia (paralizia tuturor membrelor).

in paralizia membrului superior se vor masa zonele reflexogene: cap, timp de 5 minute, pe partea inversa celei afectate; cervicala, timp de 5 minute; umar, timp de 5 minute, pe partea afectata; corespondenta muschiului afectat, timp de 5-10 minute; limfatica corp superior, punctele 39, 40, 49, timp de 3 minute fiecare.

in paralizia membrului inferior vor fi masate zonele: cap, timp de 5 minute, pr partea inversa celei afectate; coloana lombara, sacrala, timp de 3 minute de fiecare parte; sold interior, exterior, timp de 3 minute; umar, de partea muschiului afectat, timp de 3 minute; corespondenta muschiului afectat, timp de 5-10 minute; limfatica corp inferior, punctul 40, timp de 3 minute.


Hemiplegii si paraplegii spastice


Hemiplegia este paralizia flasca sau spastica a unei jumatati de corp, datorata unei leziuni neurologice infectioase sau traumatice, situata in encefal sau in invelisul cervical al maduvei spinarii.
Zonele de masaj reflexogene sunt: cap, punctele 1, 4, 5, 3, 2, 7, 10, timp de 10 minute; cervicala, punctul 53, timp de 5 minute; rinichi, uretre, vezica, punctele 24, 25, 26, timp de 5 minute; limfatice, punctele 39, 40, 49, timp de 2 minute fiecare.

Paraplegia este paralizia membrelor inferioare. Zonele reflexogene sunt: cap, punctele 1, 2, 3, 4, 5, 7, 10, timp de 8 minute; coloana vertebrala, punctele 54, 55, 56, timp de 5 minute fiecare picior; segmente corespondente, timp de 5 minute; rinichi, uretre, vezica, punctele 24, 25, 26, timp de 5 minute; limfatice, punctele 39, 40, 49, timp de 2 minute fiecare.


Tratament naturist


infuzie de cimbru 2-3 cani pe zi. Bai generale de rozmarin, 7-10 zile a cate 15 minute la temperatura de 370 ; cu flori de fan; cu cimbru. Pe locurile paralizate se aplica terci cald din frunze de tataneasa. Frunzele oparite vor fi zdrobite, intinse pe un tifon, care se aplica pe zona paralizata, mentinut toata noaptea.Paraliziile pot fi dupa localizare, partiale (hemiplegii - pe 1/2 corp); paraplegii (partea inferioara a corpului); monoplegii (a unui singur membru). Este insotita de o intarire (rigiditate) a muschilor nefunctionali, dureroasa sau nu si duce la atrofie musculara.
Paralizia generala progresiva este o boala care se datoreste localizarii sifilisului mai ales in scoarta cerebrala a lobilor frontali. De aceea, predomina tulburarile psihice (dementa) care merge pana la nebunie si moarte. Analiza RBW pozitiva va confirma originea sifilitica.

Mai apar tremuraturi, pareze, rigiditate pupilara la lumina, paralizii. in acest caz tratamentul se va face sub control medical.
� in special in paralizia infantila (Poliomielita) se vor bea sucuri de:
- morcov + sfecla + spanac;
- morcov + telina + patrunjel;
- morcov + sfecla + laptuca + gulie;
- morcov;
- morcov + telina + spanac.

Hemiplegii si paraplegii spastice
- Paralizia flasca sau spastica a unei jumatati de corp, datorate unei leziuni neurologice infectioase sau traumatice, situate in encefal sau tegumentul cervical al maduvei spinarii.
Copilul cu hemiplagie dupa nastere, urmare a unei manifestari encefalitice infectioase, prezinta fenomene de suferinta cerebrala cu stare psihica alterata si deficit motor superior. Copilul fiind in crestere, pot aparea si tulburari trofice cu crize epileptice. Se poate face tratament chirurgical cu scurtari sau alungiri de tendoane, gimnastica, fizioterapie. Paraplegia spastica infantila consta in tetraplagie sau tetraplegie spastica congenitala. Se poate produce din cauza traumatismelor factorilor toxici infectiosi. Copiii pot avea leziuni din encefalopatii insa predominant in ariile motorii frontale cu tendinta la ameliorarea sindromului piramidal. Contracturile piramidale aparute sunt mai ales in membrele inferioare.

� Baie cu rozmarin, flori de fan.
� Masaj.
� Perieri uscate.
Paralizie si pareze ale nervilor periferici - Infectii, ruperi de vase sanguine sau astuparea lor, tumori, lovituri cu distrugeri de substanta nervoasa. Exista paralizii functionale sau isterice, ce se vindeca prin sugestie. Sunt necesare vitaminele B, E.
� Se consuma varza, hrean, argila, drojdie de bere.
� Decoct de ghiocei: 1 lingurita bulbi, flori si frunze la o cana de apa. Se
bea o cana/zi, se pot face si bai cu 50-100 g la 3-4 1 apa - zilnic o baie.

� Dumbravnic (melittis melissophiyllum L) - infuzie - 1-2 lingurite/cana, se
beau 2 cani/zi. Se fac bai cu decoct din 150 - 200 g planta/3-4 1 apa;
infuzie de levantica - se bea si se fac bai; idem pelin, salvie.
� Iarba-grasa: decoct din 100 g frunze pentru comprese calde pe regiunea
paralizata - de 2 ori/zi. Bai cu decoct 150-200 g/2-3 1 apa.
� Macris marunt: infuzie de frunze - 2 cani/zi; decoct cu 100-200 g frunze
pentru o baie, la 37-38°.
� Deditel - 1 cana/zi si comprese, ciubotica-cucului.
� Macerat de floarea-pastelui cu o mana planta/l 1 otet. Se pune o compresa
pe partea bolnava 5-10 min. E vezicanta si revulsiva, energica.

� impachetari cu parafina, 50-60°, 20 min.
� Cataplasme reci sau caldute cu argila sau varza - de 2 ori/zi. Cea de seara
se tine toata noaptea.
� 15-30 g hrean dat pe razatoare/1 1 apa; se fierb 5 min. - se macereaza
12 h. Se beau 2 cani/zi, intre mese.
� in general, in paralizii, se vor bea urmatoarele sucuri de:

- morcov + sfecla + spanac;
- morcov + (elina + patrunjel;
- morcov + sfecla + castravete;
- telina.