Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Raguseala

� Se bea sirop din muguri si conuri de brad,
amestecat cu miere. Siropul se prepara astfel: se pune
intr-o oala de lut un strat de conuri de brad verzi,
deasupra se pune miere de albine sau zahar. Peste
miere se aseaza un strat de muguri de brad si deasupra
lor se pune iar miere. Procedeul se repeta pana cand
se umple oala. Apoi se inchide bine cu un capac. Se
leaga o carpa peste capac, pentru ca acesta sa nu se
miste deloc. Oala astfel pregatita se ingroapa in
gradina, intr-un loc curat, si se lasa sase saptamani
in pamant. Cand se scoate, se storc mugurii si
conurile bine si siropul se strecoara in sticle
curate. Se bea din acest sirop cate o lingura de mai
multe ori pe zi. Dupa aceea, nu se mananca nimic doua
ore.

� Se pun conuri de pin in rachiu si se lasa la
intuneric cateva saptamani. Se bea cate o gura, atunci
cand apar dureri de gat si raguseli.

� Se sparg doua oua si se aleg galbenusurile. Se
freaca bine cu 4 linguri de zahar sau miere, pana cand
se formeaza o spuma albicioasa. Se mananca toata crema
obtinuta, dupa care se bea o cana de lapte fierbinte.
Laptele se poate turna si peste spuma de galbenusuri
si apoi se bea cat mai cald.

� Se bea lapte cald, in care s-a topit un bulgare cat
o nuca de unt proaspat.

� Se unge gatul bolnavului cu gaz, de doua ori pe zi.
Nu se bea si nu se mananca dupa aceea timp de o ora.

Raguseala si tusea:

* gargara cu o cana de infuzie calduta de tei sau musetel in care
- neplacut, dar foarte eficient - adaugi o jumatate de lingurita cu
sare de bucatarie;
* curata si taie in felii subtiri o ridiche neagra. Pune feliile
intr-un vas de portelan, cu zahar intre ele. Isi vor lasa pana
dimineata un suc gustos, din care servesti 5- 6 linguri pe zi.