Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Rahitism

Rahitism - este o boala a sistemului osos, caracteristica copilariei, produsa in special de lipsa vitaminei D, care consta infaptui ca nu se pot depozita suficient fosfat si carbonat de calciu, oasele ramanand moi si intarziindu-se osificatia. Alimentatia artificiala a sugarului ca si calitatea slaba a lactatelor in primii 2 ani de viata pot conduce la rahitism.

Cauza majora o constituie lipsa de vitamina D din hrana, mai rar lipsa de fosfor sau de calciu. Lipsa vitaminei D provoaca tulburari in metabolismul fosforului si al calciului. Se produce deformarea osoasa a membrelor, toracelui, craniului, care poate ramane permanenta. Se produc si intarzieri ale dentitiei.
Rahitismul se observa la toate oasele: oasele craniene raman moi, dintii nu sunt regulati, toracele se ingusteaza, coatele se inmoaie. De multe ori se

produce inghebosarea coloanei vertebrale. Bazinul se poate turti, oasele membrelor inferioare se indoaie din cauza greutatii corpului fie spre interior (in X), fie spre exterior (in O). Rahitismul mai poate fi insotit si de alte tulburari metabolice: constipatie, diaree, hepato- si spleno-megalie, anemie etc. Copilul este trist, palid si ramane in urma cu intreaga sa dezvoltare.
Se poate preveni rahitismul daca gravida sau mama care alapteaza are alimentatia bogata in vitamina D.
Se vor lua doze mari de vitamina C, iar alimentatia va fi bogata in legume si fructe crude, bogate in aceasta vitamina.
Expunerea la soare transforma ergosterolul din piele in vitamina D. Se vor lua vitamina D2, saruri fosfocalcice, se va merge la mare si se va acorda atentie alimentatiei care trebuie sa fie sanatoasa si completa.


� Se vor bea sucuri de: morcov; morcov + sfecla + spanac; varza de
Bruxelles; papadie; morcov + mere + sfecla; telina.
� Macese 30 g, fructe de catina 30 g, frunze de ciubotica-cucului 20 g,
frunze de roinita 20 g. Infuzie din 1 lingura amestec/1 cana apa; se beau
2 cani/zi, indulcite cu miere. Se recomanda asocierea cu suc de morcovi si
de tomate.
� Bai tonifiante cu infuzie preparata din 50 g frunze uscate/1 1 apa.
� Pentru tratarea scrofulozei, rahitismului la copii, nevrozelor la adulti, se
fac bai cu radacini de obligeana. Pentru o cada se foloseste un sfert de
kilogram de radacini si frunze, care se pun in apa rece si apoi se fierb
30 min. Decoctul se pune in cada.


Scolioza - este deformarea zonei terminale a coloanei vertebrale
Scolioza apare in urma unei dereglari in echilibrul anatomic al muschilor vertebrali sau a unor leziuni osoase.
- Medicii recomanda tratamentul chirurgical.
- Masajul facut de un specialist, care poate desprinde muschiul care afecteaza
coloana, deformand-o.


- Tratament cu Ca + D2 + alimentatie bogata in fructe si legume, cura
heliomarina pot preveni formarea scoliozei.
- Corset gipsat purtat vreme indelungata dar este greu de suportat.
La scolari se produce din cauza pozitiei incorecte din timpul scrisului sau a rahitismului, osteomalaciei, ostitei deformante.
Mai poate fi produsa de atrofii prin inactivitate, sau senila, sau de tulburari trofice ale tesutului osos vertebral. Daca segmentul dorsal al coloanei vertebrale deviaza in sens convex catre dreapta, atunci segmentul lombar deviaza la stanga, compensatoriu.
Tratamentul este ortopedic.
� Masarea zonelor reflexe ale coloanei vertebrale si stimularea asimilarii.
� Gimnastica medicala.