Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Rujeola (Pojarul)

Germenele de rujeola, despre care se crede ca este un virus, se dezvolta pe un mucus secretat in regiunea respiratorie superioara. Gravitatea acestei boli depinde de cantitatea deseurilor toxice eliminate de membranele mucoasei. Simptomele apar astfel: stare proasta, oboseala, febra, caracteristicile unei raceli obisnuite, cu tuse, apoi eruptia colorata pe piele. Cand ficatul nu a reusit sa neutralizeze toate toxinele, glanda tiroida intervine eliminand otrava prin membrana mucoasei, prin epiderma.

Daca mucoasa ochiului este implicata, va aparea conjunctivita. Copii bolnavi nu mananca decat rar, aparand astfel complicatii. Rujeola se trateaza cel mai bine ca o raceala puternica. Bai sau aplicarea de prosoape umede, care sa reduca febra,; clisme, care antreneaza secretiile intestinale; se administreaza gheata pisata (daca copilul o suporta), sucuri de fructe diluate. Cand ferba a scazut, se pot da copilului legume fierte, nefainoase, fructe crude sau fierte.

Nu se administreaza aspirina sau alte medicamente asemanatoare, pentru ca nu fac decat sa paralizeze extremitatile nervilor, sa provoace o falsa senzatie de securitate, sa mareasca toxicemia ficatului. Copilul are nevoie de repaus la pat, tot asa cum ficatul, pielea, mucoasele, au nevoie de repaus chimic.

Tratament naturist:

- Cura de sucuri de fructe, zarzavaturi, lapte, apa cu lamaie, lapte vegetal.
- O clisma dimineata, in perioada curei de sucuri cu coada calului, coada soricelului, musetel, galbenele.
- Suc de orz verde, 3 x 50 ml. pe zi.
- Cura cu boabe de ienupar.

- Ceai din urmatoarelee plante:
20 gr. cimbru, 10 gr. coaja de salcie alba, 20 gr. sovarf, 20 gr. isop,
10 gr. limba mielului, 10 gr. ciubotica cucului, 10 gr. lumanarica.

- Baie vitala de 2-3 ori pe zi, timp de 25 de minute.
- Baia jumatatii inferioare a corpului, o data pe zi.
- Baia de abur generala de 3 ori pe saptamana, dupa remisiunea febrei, a eruptiei.
- Spalaturi ale ochilor cu ceai de musetel si silur, de 2 ori pe zi.
- Comprese pe regiunea gatului, pe timpul noptii.
- Camera unde doarme copilul bine aerisita.
- Reflexoterapie, supraveghere medicala riguroasa.