Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
Bine aţi venit pe site-ul RAMI81-Suflete deschise. Acest site isi doreste sa fie util tuturor persoanelor care au nevoie de orice fel de ajuror. Aici va gasi prieteni adevarati care vor incerca sa le dea un sfat, o alinare, sa-i incurajeze, sa simta ca nu sunt singuri pe lume.
Echipa noastra este formata numai din persoane care stiu sa ce inseamna greutati in viata si stie sa aprecieze si sa ajute oamenii la necaz ascultandu-i si inercand sa le ofere o vorba buna.
Aici veti gasi tot felul de informatii medicale la diverse boli, veti gasi informatii despre terapii noi. Aici o sa fie scrise povesti de viata, cazuri umanitare si diverse teme interesante referitoare la viata noastra de toate zile.
 
 

Varsaturi

Sunt o reactie naturala a organismului, cel mai adesea la ingerarea unor substante chimice, toxice, greu digerabile, la alimente copioase, la toxiinfectie alimentara, la consumul excesiv de alcool, la toxiinfectie medicamentoasa. Varsaturile pot avea loc ca urmare a colicilor, infectiilor virale, comotiilor cerebrale sau framantarilor psihice (frica, tracul, socurile psihice), precum si ca efect secundar in starea de gravidie, ori la deplasarile cu avionul, masina, vaporul (ca urmare a excitatiei centrului echilibrului).

Eliminarea brusca si exploziva a continutului stomacului se intalneste in boli de stomac (ulcer, cancer, indigestii), ale vezicii biliare, intoxicatii alimentare, sarcina (mai ales in primele luni), la sugari (din cauza greselilor de alimentatie). Se considera grave si trebuie intervenit de urgenta daca:

*Contin alimente ingerate in ultimele 24 de ore.
*Survin noaptea si au aspect lichid.
*Apar la gravida, cu frecventa sporita.
*Sunt insotite de constipatie, dureri abdominale, stare generala proasta.


Tratamente naturiste

*Nu trebuie oprita eliminarea continutului din stomac.
*Se beau lichide, ceaiuri din plante ca musetelul, menta, roinita, valeriana, feniculul, neindulcite.
*Cateva picaturi de ulei de menta pe un cub de zahar regenereaza mucoasa stomacului.
*Se recomanda post, apoi alimentatie sub forma de lichide sau pastoasa, usoara, supe, pesmeti, legume pasate.
*Se face o clisma zilnic pentru curatirea intestinelor.

*Se aplica o cataplasma calduta cu otet de mere in zona stomacului.
*Din punct de vedere al medicinei traditionale, varsaturile sunt un surplus energetic in "focarul mijlociu", iar pentru combaterea lor se maseaza meridianul vasului de conceptie cu JM12 - dispersie si meridianul stomacului cu G36 - tonifiere, situat la 3 CUN sub varful rotulei, intre cele doua oase ale gambei.